Pénzt, arany ékszereket és egy nagy értékű luxus karórát loptak el a mogyoródi férfitól

Egy férfi hívta a rendőröket idén júliusban, amikor sokkoló tények tárultak a szeme elé. Mogyoródi házába ismeretlen betört, pénzt, arany ékszereket és egy nagy értékű luxus karórát lopott el. Számításai szerint mintegy 90 millió forint kár érte - közölte a  Pest Megyei Rendőr-főkapitányság.

A Pest megyei zsaruk hónapokig, megállás nélkül dolgoztak mire jött a várt eredmény. Október végén a budapesti 50 éves R. Vilmosért indultak, akit különösen nagy értékre elkövetett lopás bűntettével gyanúsítottak meg. A férfi nem volt hajlandó beszélni, mi több kijelentette, semmiben sem hajlandó együttműködni a hatóságokkal, mind a gyanúsítás, mind az őrizetbe vétel ellen panaszt tett.

A nyomozók még aznap továbbmentek és kiderítették, a tolvaj, sógorának adta át a zsákmányolt karórát, hogy azt ő értékesítse tovább. A 46 éves férfi a bevizsgálásig eljutott, azonban az órát doboza, és hivatalos papírjai nélkül eladni nem tudta. A fővárosban piros lámpánál várakozott éppen a pénzmosással gyanúsítható, szintén budapesti illetőségű H. János, amikor a rendőrök kiözönlöttek a szolgálati kocsikból. A lopott pénz és ékszerek holléte után a rendőrök tovább nyomoznak.

R. Vilmost a bíróság 2022. november 2-án letartóztatta, társa szabadlábon védekezhet. Velük szemben a további eljárás a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya folytatja le.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !