Nem volt elég a saját fizetése, a munkatársáét is elvette

A Siófoki Járási Ügyészség rablás bűntette miatt emelt vádat azzal a húszas éveiben járó férfival szemben, aki a balatoni szezonális munkája során erőszakkal szerezte meg kollégája pénzét.

A vád szerint a büntetett előéletű férfi 2022 júniusában vállalt munkát egy siófoki halsütödében. A vádlott és a sértett a bérfizetés napján, munkaidejük lejártát követően a közös szállásukon italozni kezdtek, azonban egy idő után összevesztek egymással.

Az indulatos terhelt a szóváltás során arcon ütötte a sértettet, aztán a szobájába lépett és arról érdeklődött, hogy mennyi pénze van. Mivel a férfi nem válaszolt, a vádlott benyúlt a sértett szekrényébe, majd onnan 100.000 forintot vett ki, amit egyből zsebre tett.

A sértett ekkor kérlelni kezdte munkatársát, hogy adja vissza a pénzét. A vádlott végül egy 10.000 forintos bankjegyet a sértett felé dobott, de a további kérlelés ellenére a többi pénzt megtartotta oly módon, hogy a férfit ismét arcon ütötte.

Az ügyészség a Siófoki Járásbíróságra benyújtott vádiratában a letartóztatásban lévő terhelttel szemben börtönbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabására tett indítványt.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !