Közlekedési szabályszegés torkollott verekedésbe

A Berettyóújfalui Járási Ügyészség súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki egy közlekedési konfliktusból eredő dühét ököllel vezette le.

A vád szerint a sértett a furtai lakóhelyéről autóval tartott a berettyóújfalui munkahelyére. Miközben a 47-es számú főút irányába hajtott, a vele szemből érkező, a vádlott által vezetett személygépjármű áttért a sértett forgalmi sávjába, ezért a férfi lehúzódott az útról, majd megállt. Ezt észlelte a vádlott, aki szintén megállt a saját sávjában, kiszállt autójából és fenyegető kijelentéseket kiabálva átment az úton a sértetthez.

A két férfi szóváltásba került egymással, ennek során a vádlott több alkalommal ököllel megütötte a sértett arcát és mellkasát. A férfiak ezután dulakodni kezdtek, majd mindketten az út melletti árokba estek. A sértett védekezésként lelökte magáról az elkövetőt, kimászott az árokból, autóba ült és elhajtott a helyszínről.

A Berettyóújfalui Rendőrkapitányság által lefolytatott nyomozás során megállapították, hogy a vádlott bántalmazása következtében a sértett az arcán, nyakán és mellkasán nyolc napon belül gyógyuló, könnyű sérüléseket szenvedett. Figyelemmel azonban a sérült testtájékokra és a bántalmazás módjára, a vádlott szándéka súlyosabb, nyolc napon túl gyógyuló sérülések okozására irányult.

A Berettyóújfalui Járási Ügyészség a vádlottal szemben súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat a Berettyóújfalui Járásbíróságon. Vádiratában indítványozta, hogy a járásbíróság tárgyalás lefolytatása nélkül, az ügyiratok alapján hozzon büntetővégzést, melyben a vádlottal szemben felfüggesztett börtönbüntetést szabjon ki.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !