Kilenc rendbeli lopás van egy 32 éves kecskeméti férfi rovásán

Több bejelentés érkezett a Kecskeméti Rendőrkapitányságra idén augusztus elején arról, hogy pavilonokat tört fel egy ismeretlen tolvaj és készpénzt, valamint táblagépet vitt el. A zsákmányért volt, hogy a faburkolatot feszítette fel, máskor pedig az ajtó zsanérjait szerelte szét - közölte a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság.

Az ismeretlen elkövető egy presszóba és egy étterembe is megpróbált bejutni, sikertelenül. Egyik alkalommal megzavarta a riasztó, máskor pedig az ajtó zárszerkezete adta fel a leckét, de mégsem távozott üres kézzel: elvitte a kilincset és a zártakaró lemezt. 

Az ezt megelőző időszakban sem tétlenkedett a tolvaj, júliusban több telephelyről és építkezési területről vitt el mindent, amit csak tudott. Többek között réz hulladékot, elektromos és réz kábeleket, klímakompresszorokat, szivattyúkat lopott, de nem volt rest leszerelni több klímát és biztonsági kamerát sem.

A kecskeméti nyomozók sejtették, hogy a bűncselekmények elkövetése egy és ugyanazon személyhez köthető, gyanújuk pedig be is igazolódott. Az adatgyűjtések, tanúkihallgatások és kamerafelvételek elemzésének segítségével beazonosították a 32 éves tolvajt, akit 2022. augusztus 8-án őrizetbe vettek. A helybélit gyanúsítottként hallgatták ki a tucatnyi lopás miatt és kezdeményezték a letartóztatását. Ügyében a nyomozást a napokban befejezték és vádemelést javasolnak.  

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !