Hat és fél méter aranyat markolt az újpesti tolvaj

A fővárosi rendőrök egy órán belül elfogták a férfit, aki a gyanú szerint egy újpesti ékszerboltból tizenegy nyaklánccal rohant ki.

Egy újpesti ékszerboltból loptak nyakláncokat 2022. október 28-án dél körül. A tolvaj aznap háromszor ment be a boltba, első két alkalommal csak felpróbált több nyakláncot, majd távozott. Harmadszor belemarkolt a pultra letett ékszerekbe, és tizenegy aranylánccal kifutott. A lopással okozott kár több mint kétmillió forint.

A rendőrök a bejelentést követően azonnal keresni kezdték az elkövetőt, akiről feltételezték, hogy megpróbál túladni a zsákmányán. A terézvárosi rendőrkapitányság munkatársai egy órán belül meg is látták a személyleírásnak megfelelő férfit, amint éppen egy VI. kerületi ékszerüzletből lépett ki. Megpróbált elmenekülni, de  a rendőrök elfogták. Az ellopott ékszereket hiánytalanul megtalálták nála.

A IV. Kerületi Rendőrkapitányság nyomozói B. Mihályt lopás bűntett miatt hallgatták ki gyanúsítottként, majd őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !