Fokozott ellenőrzést végez a magyar rendőrség a vasúti biztonság érdekében

Egységes nemzetközi műveletben a vasúti biztonság érdekében végez fokozott ellenőrzést a rendőrség - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság hétfőn a police.hu oldalon.

A RAILPOL (Vasúti Rendőrségek Európai Szervezete) által koordinált akció kedd reggel 7 óra 30 perctől csütörtök reggel 7 óra 30 percig tart.

Az akció célja elsősorban a nemzetközi személyszállító vonatok rendőri ellenőrzése, a vasúti határátkelőhelyeken a személy- és tehervonatok ellenőrzése, illetve az utasok és a jegyvizsgálók sérelmére elkövetett jogsértések megelőzése, megszakítása.

Hozzátették: az ellenőrzéseken fokozott figyelmet fordítanak a közfeladatot ellátók, illetve a hivatalos személyek elleni erőszak elkövetésének megelőzésére és megakadályozására.

Az ellenőrzés kiterjed a fémlopások megelőzésére, továbbá a vasúti infrastruktúra, különösen a fémvezetékek védelmére - írták.

Az akció emellett az illegális migráció és az ahhoz kapcsolódó jogellenes cselekmények, illetve a kábítószerrel kapcsolatos bűncselekmények elleni hatékony fellépésre, valamint a vasúti kocsikat károsító garázda cselekmények megelőzésére, felderítésére is kiterjed. (MTI)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !