Fegyveresen elkövetett rablás bűntette és más bűncselekmények miatt fegyházbüntetésre ítéltek két férfit

Fegyveresen elkövetett rablás bűntette és más bűncselekmények miatt fegyházbüntetésre ítélt két férfit első fokon a Pesti Központi Kerületi Bíróság. A vádlottak 2018 nyarán kétszer is kirabolták ugyanazt a rákoskeresztúri dohányboltot - közölte a Fővárosi Törvényszék hétfőn az MTI-vel.

A közlemény szerint az egyik elkövetőt 11 év 6 hónap, a másikat 8 év fegyházra ítélték.

Az első alkalommal, 2018 júniusában az elsőrendű vádlott ment az üzlethez az arcát eltakaró maszkban, majd egy lőfegyvernek látszó gáz-riasztópisztollyal követelte az eladótól a bevétel átadását, míg társa a közelben figyelt.

A másik alkalommal, 2018 augusztusában szerepet cseréltek, és a másodrendű vádlott fenyegette meg az eladót a kasszában lévő pénz megszerzése érdekében, társa pedig a közelben várakozott és figyelt.

A vádlottak az első esetben mintegy 470 ezer forintot, másodszor pedig csaknem 540 ezer forintot zsákmányoltak - írták.

A bíróság az elsőrendű vádlottat fegyveresen elkövetett rablás bűntettében - mint tettest, illetve egy esetben mint bűnsegédet -, valamint bódult állapotban elkövetett járművezetés vétségében mondta ki bűnösnek. Ezen felül a férfit 6 hónapra eltiltotta a közúti járművezetéstől, valamint több mint egymillió forintra vagyonelkobzást is elrendelt - közölték. A bíróság egyúttal megszüntette az elsőrendű vádlottal szemben korábban más ügyben kiszabott 6 hónap börtönbüntetésből engedélyezett feltételes szabadságot.

A másodrendű vádlottat tettesként, egy esetben pedig bűnsegédként, fegyveresen elkövetett rablás bűntette mellett kábítószer birtoklásának vétsége miatt ítélték el.

Az ítéletet az ügyészség tudomásul vette, a vádlottak és védőik fellebbezést jelentettek be, így az nem jogerős.

A bíróság a tárgyaláson elrendelte a két férfi letartóztatását a másodfokú ítélet kihirdetéséig - áll a közleményben.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !