Ugrás a fő tartalomra

Elrabolták, eltörték a lábát, majd eljátszották a Pest megyei férfi kivégzését

A Pest Megyei Főügyészség 2021 tavaszán emelt vádat egy két felnőttből és egy fiatalkorúból álló csoport ellen emberrablás bűntette, életveszélyt okozó testi sértés bűntette kísérlete és más bűncselekmény miatt.

A Budapest Környéki Törvényszék a bűnügyben 2022 májusában hirdetett elsőfokú ítéletet. Az eljárás alatt ismeretlen helyre távozott húszas éveiben járó elsőrendű vádlottat csak személyi szabadság megsértésének bűntettében és más bűncselekményben mondta ki bűnösnek. Mint különös visszaesőt 7 év szabadságvesztésre és 7 év közügyektől eltiltásra ítélte.

Az eljáró törvényszék a további két vádlottat ugyancsak személyi szabadság megsértése bűntettében, illetve testi sértés bűntettében mondta ki bűnösnek, a felnőtt bűntársat 4 év börtönbüntetésre és 4 év közügyektől eltiltásra, a legfiatalabb elkövetőt pedig 2 év és 6 hónap fiatalkorúak börtönére és 3 év közügyektől eltiltásra ítélte.

Az ítélet lényege szerint, a három vádlott lakóhelyükön, egy Pest megyei faluban, 2018 karácsonyán, 21.00 óra körül, a településen autóztak, majd amikor a sértettet meglátták az utcán, őt a járműbe kényszerítették. Azt feltételezték, hogy meg tudja nevezni azt a személyt, aki az elsőrendű vádlottól korábban szerszámokat lopott el. A sértettet először szóban fenyegették, majd az elsőrendű vádlott lakóingatlanához érve az utcán bántalmazták és halállal fenyegették, ha nem válaszol a kérdéseikre. Mivel a sértett nem adott kielégítő választ, az udvaron lévő kisméretű kazánházba hurcolták, ott egy kötélből hurkot dobtak a nyakába és mintegy 3 méter magasságban lévő gerendára akasztást imitálva, egy-egy percre fel-felhúzták. A sértett fulladásrohamokat kapott. Eközben az elsőrendű vádlott egy bozótvágó késsel azzal fenyegette a sértettet, hogy levágja az egyik lábát, ha nem nevezi meg a tolvajt, illetve egy lapátnyéllel ütlegelve eltörte a sértett jobb lábszárát, bokáját és térdét.

A vallatás közben a sértett félelmében megnevezett egy falubeli személyt, mely után a kötélről levágták és a bandavezér halállal fenyegette meg őt és családját, amennyiben ellenük feljelentéssel él.

A kínvallatás után a sértettet járművel a lakása közelébe szállították, majd sorsára hagyták. A sértett kúszva jutott lakóingatlanába, ahol segítséget hívott.

2019 tavaszán az elsőrendű vádlott tudomást szerzett arról, hogy a sértett elrablása miatt büntetőeljárás indult. Ekkor tanúk jelenlétében megfenyegette a sértettet, hogy vonja vissza a feljelentését, mert ellenkező esetben elteszi láb alól.

Az elsőfokú ítélet ellen az ügyész mindhárom vádlott terhére, eltérő jogi minősítés, különösen súlyos hátrányt okozó emberrablás bűntettének, illetve további bűnösség megállapításáért és hosszabb tartamú szabadságvesztés és mellékbüntetés kiszabásáért fellebbezett. A védelmi fellebbezések felmentést céloznak, illetve enyhébb büntetés kiszabását kezdeményezik.

A Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség a napokban előterjesztett másodfokú kiegészítő indítványával fenntartotta az ügyészi fellebbezést. Az elsőfokú ítélet kihirdetése után kézre került a szökésben volt bandavezér, aki letartóztatásban várta az eljárás befejezését.

A fellebbviteli eljárásban a Fővárosi Ítélőtábla 2022. november 3-án kihirdetett jogerős másodfokú ítéletével az ügyészi fellebbezésnek helyt adott, a vádlottakat bűnösnek mondta ki társtettesként, különösen súlyos hátrányt okozva elkövetett emberrablás bűntettében,  az elsőrendű vádlott szabadságvesztés büntetését és közügyektől eltiltását 10 évre, a másodrendű vádlott szabadságvesztés büntetését és mellékbüntetését 6-6 évre, míg a harmadrendű vádlott büntetését 3 év és 6 hónap fiatalkorúak börtönére, valamint 4 év közügyektől eltiltásra súlyosította.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Egy benzinkúton elhagyott nagyobb összegű készpénzt megtalálta, magával vitte és azt a hatóságon nem adta le

A Győri Rendőrkapitányság jogtalan elsajátítás vétsége megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást ismeretlen tettes ellen. A rendelkezésre álló adatok alapján , vélhetően a képen látható férfi gyanúsítható azzal, hogy 2022. szeptember 25-én 12 óra körül Győrben, a Szent István úton lévő egyik benzinkúton elhagyott nagyobb összegű készpénzt megtalálta, magával vitte és azt a hatóságon nem adta le. A rendőrség kéri, hogy aki a képen látható személyt felismeri, vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban információval rendelkezik, jelentkezzen a Győri Rendőrkapitányságon (Győr, Zrínyi utca 54.), illetve névtelensége megőrzése mellett hívja a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központját a 06-96-417-329-es hívószámon vagy az ingyenesen hívható 06-80-555-111-es Telefontanú zöldszámát, illetve bejelentés tehető a 112-es központi segélyhívón is. (Fotó: police.hu) Megosztás KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !

Videón, ahogyan egy Chevrolet elgázol egy kerékpárost

A Győri Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya eljárást folytat segítségnyújtás elmulasztása bűntett elkövetésének gyanúja miatt. A rendelkezésre álló adatok alapj án egy ismeretlen személy 2022. november 9-én 17 óra 5 perckor Győrben, a Jedlik Ányos híd felől a Híd utca, Töltésszer utca kereszteződésénél lévő körfogalom irányába közlekedett feltehetően egy szürke színű Chevrolet Lacetti kombi típusú személygépkocsijával. Haladása során a járművezető a körforgalom előtt - a kamerafelvétel alapján – észlelte, hogy a számára nem biztosított elsőbbséget egy kerékpáros fiatalember, aki a Híd utca felől hajtott a kijelölt gyalogátkelőhelyre. A sofőr a járművét lefékezte, azonban ennek ellenére a biciklisnek érintőlegesen nekiütközött és őt fellökte, aki ezt követően visszaült a kerékpárjára és tovább haladt. A balesetet észlelve az ismeretlen vezető megállt, de segítségnyújtás nélkül a helyszínt elhagyta. A baleset következtében a 13 éves kerékpáros fiú megsérült Megosztás

A gödöllői rendőrök elfogták a fiatalokból álló bűnbandát

A gödöllői rendőrök elfogták azt a fiatalokból álló bűnbandát, akik a gyanú szerint kocsikat törtek fel, építkezések területére másztak be és vitték, amit csak bírtak - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság. Az első bejelentés 2022 szeptemberében érkezett a segélyhívóra, amikor egy Kistarcsán leparkolt kisbuszt törtek fel az akkor még ismeretlenek, három országúti versenykerékpárnak, akkumulátornak, ruháknak és sportfelszereléseknek kélt lába, a sértett becslése szerint több mint 1,5 millió forint kár érte. Ezt követően sorra érkeztek gépkocsi feltörésekről és lopásról bejelentések a környező településekről. Volt ahonnan csak egy bicskát sikerült lenyúlni, volt, amikor egy nyitott autóval egyszerűen csak elhajtottak a helyszínről. A nyomozás jelenlegi adatai szerint az elkövetők novemberi elfogásáig 11 bűncselekményt követtek el. A gödöllői zsaruk talpaltak az információk és nyomok után, a helyszíneken mindenre kiterjedő szemlét tartottak, adatokat gyűjtöttek, akit csak lehetett m

Arra vette rá a barátnőjét, hogy más férfiakkal szexuális cselekményt végezzen

A Győri Fellebbviteli Főügyészség álláspontjával egyezően a bíróság súlyosította annak a férfinak a büntetését, aki arra vette rá a barátnőjét, hogy más férfiakkal szexuális cselekményt végezzen. A jogerős ítéleti tényállás szerint a férfi hamis közös jövőkép ígéretével rábeszélt egy fiatal lányt, hogy Ausztriában, majd Svájcban különböző bárokban prostitúciós tevékenységet folytasson. A lány az ebből származó jövedelmének nagy részét személyesen vagy postai úton a férfinak adta át. Egy idő után a lány azonban közölte, hogy a tevékenységet abba akarja hagyni, ekkor a férfi bántalmazta, megfenyegette. A lány 2014-ben jelentette fel a férfit Magyarországon. A férfi azért, hogy a külföldről érkező nagy összegű utalások eredetét leplezze, rávette családtagjait (édesanyját és testvéreit), hogy a külföldről nevükre utalt pénzt felvegyék és neki átadják. A férfi 2009 októbere és 2014 augusztusa között ily módon több, mint 12 millió forintnak megfelelő svájci frankhoz jutott hozzá. A férfi ez

Szökött fogolyt keresnek a nógrádi rendőrök

A Szécsényi Rendőrkapitányság folytat eljárást fogolyszökés vétség elkövetésének gyanúja miatt Oláh Norbert ellen. A jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján a 20 éves férfi 2022. november 20-án a délutáni órákban a lábára helyezett nyomkövető eszközt levágta, majd a házi őrizet helyéül kijelölt szécsényi lakóhelyéről ismeretlen helyre távozott. A Szécsényi Rendőrkapitányság kéri, hogy aki a képen látható férfit felismeri, tartózkodási helyével kapcsolatban információval rendelkezik, jelentkezzen a Szécsényi Rendőrkapitányságon (3170 Szécsény, Rákóczi út 66.) személyesen, telefonon a 06-32-372-255-ös hívószámon, illetve névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést a nap 24 órájában ingyenesen hívható 06-80-555-111 Telefontanú zöldszámán, vagy hívja a 112-es központi segélyhívószámot. (Fotó: police.hu) Megosztás KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !