Egy több mint harminc évvel idősebb nőt vett feleségül az örökség reményében a 47 éves férfi

Az erzsébetvárosi rendőrök őrizetbe vettek egy férfit, aki a gyanú szerint egy idős asszony betegségét és érzelmeit kihasználva szerezte meg örökségét.

A rendelkezésre álló adatok szerint albérlőként költözött be egy férfi egy VII. kerületi ingatlanba 2018. júniusában. A szobáért cserébe lakásfelújítási munkálatok elvégzését ígérte az akkor 79 éves főbérlőjének. A férfi bókolással, hamis érzelmek kimutatásával közeli kapcsolatot alakított ki a mentális zavarral küzdő idős nővel, akivel végül néhány hónap múlva, 2018. augusztusában sikerült házasságot kötnie.

Két hónappal később a férfi rábírta feleségét arra is, hogy az erzsébetvárosi lakását ajándékozza neki.

Az idős sértett elhalálozását követően férje az örökségen a nő gyermekével osztozott, így egy vidéki ingatlant, valamint nyolcmillió forintot is örökölt. A fővárosi lakás kapcsán megkötött ajándékozási szerződést pedig - mivel a nő gondnokság alatt állt - később érvénytelennek nyilvánították.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság VII. Kerületi Rendőrkapitányságának nyomozói elfogták a 47 éves férfit, majd egyrendbeli csalás bűntett kísérlete, valamint egy rendbeli csalás bűntett megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként kihallgatták és őrizetbe vették. 

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !