Édesanyját kifosztotta és több családi házba is betört a 19 éves mátraverebélyi fiatal

A Bátonyterenyei Rendőrkapitányság nyomozói őrizetbe vették azt a 19 éves mátraverebélyi férfit, aki a településen élő édesanyját kifosztotta és több családi házba is betört - közölte a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság.

A férfi 2022. november 14-én napközben a Mátraverebélyben élő édesanyja házához ment, és amíg a sértett a lakásban aludt onnan 160.000 forint készpénzt, valamint személyes iratokat és bankkártyát lopott el.

A nyomozás során megállapítást nyert az is, hogy a fiatal férfi nem először kísérelt meg lopással pénzt szerezni. A 19 éves helyi lakos korábban, november 1-jére virradóan a településen egy családi ház udvarán lévő tárolóhelységből különböző szerszámgépeket lopott el 300.000 forint értékben, majd november 8-án a kora délutáni órákban egy másik lakóház kamra ablakát feszítette ki, abból a célból, hogy oda bejusson. Cselekménye közben azonban a férfit, az otthon tartózkodó sértett megzavarta, így onnan elvinni semmit nem tudott.

Megalapozott annak a gyanúja is, hogy a 19 éves terhelt augusztus 27-én Mátraverebélyben egy felújítás alatt álló családi ház kerítését szétbontotta, majd az udvarról réz vezetéket lopott el közel 150.000 forint értékben.

A Bátonyterenyei Rendőrkapitányság munkatársai a fiatal férfit elfogták, előállították és kifosztás bűntett, valamint lopás bűncselekmények elkövetése miatt gyanúsítottként hallgatták ki. A mátraverebélyi lakos a bűncselekmények elkövetését elismerte. A hatóság tagjai a férfit őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására. (Fotó: police.hu)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !