Betört egy újbudai családi házba, ahol a sértett saját szerszámaival bontott ki és lopott el két széfet

A Budapesti XI. és XXII. Kerületi Ügyészség vádat emelt egy 54 éves férfival szemben, aki 2021 decemberében betört egy újbudai családi házba, ahol a sértett saját szerszámaival bontott ki és lopott el két széfet, a benne lévő értékekkel, csaknem 6 millió Ft értékben. 

A vádirat szerint a vádlott 2021. december 18-án délután, ismeretlen társával egy XI. kerületi családi házhoz ment azért, hogy onnan betöréssel értékeket szerezzenek. A férfi és társa a nappali terasz ajtaját felfeszítette, majd a ház alagsorában talált baltával és kalapáccsal kibontotta a földszinti falhoz rögzített két széfet. A széfekben a család négy tagjának értékei, így különösen ékszerek, valamint értékes érme-, illetve bankjegy gyűjtemény volt, de emellett a sértettek különböző szerződéseit, anyakönyvi kivonatait, egyetemi diplomáit, nyelvvizsga bizonyítványait, hagyatéki papírokat, valamint egy garázshoz tartozó távirányítókat, több autó indítókulcsát, illetve egy balatoni nyaraló kulcsait is tartalmazták.

A lopással okozott kár összesen csaknem 6.000.000 forint volt, a rongálással az elkövetők mintegy 200.000 forint kárt okoztak.

A Budapesti XI. és XXII. Kerületi Ügyészség a büntetett előéletű 54 éves férfit dolog elleni erőszakkal, több közokirat, illetve magánokirat egyidejű elvételével elkövetett lopás bűntettével, valamint vétségével vádolja, és börtönbüntetés kiszabását indítványozta a vádiratban. Az ügyészség emellett indítványt tett arra is, hogy a bíróság a vádlottal szemben korábban, más ügyben kiszabott 2 év felfüggesztett börtönbüntetés végrehajtását is rendelje el. Az elkövető bűnügyi felügyelet alatt áll.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !