A lelketlen tolvajokat az sem tartotta vissza, hogy egy mozgáskorlátozott, kerekesszékes idős ember az áldozatuk

Tetőjavításra hivatkozva jutottak be a 74 éves férfi házába. A javításhoz szükséges pénzen kívül a férfitól megtakarítását is ellopták. Az idős embernek a rendőrök nem csak a pénz nagy részét adták vissza, de a reményt is - közölte a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság.

Egy ismeretlen férfi csengetett be 2022. szeptember 23-án délután a debreceni sértett házába. Azt mondta, hogy társaival a közelben dolgozik és látja, hogy a járda javításra szorul. Aztán amikor beljebb ment a szót hamar a tetőcserére terelte, mivel az is rossz állapotban volt. A férfi végig azt hangoztatta, hogy van kimaradt anyaguk, így a munkát hamar el tudják végezni. Látta, hogy az idős ember és vele élő rokona hajlik erre, ezért társát is odahívta. A javításért és az ahhoz szükséges anyagért 300 ezer forint kértek. Amikor a pénzt megkapták távoztak, de mint kiderült, nem csak a kialkudott összeget, hanem a több százezer forint megtakarítást is ellopták.

A kétségbeesett sértettek gyorsan értesítették a rendőrséget, de az egyenruhások hiába keresték nem találták a férfiakat. A debreceni nyomozók mindent megtettek annak érdekében, hogy azonosítsák a lelketlen elkövetőket, akiket az sem tartott vissza, hogy egy mozgáskorlátozott, kerekesszékes idős ember volt az áldozatuk. A mindenre kiterjedő nyomozás eredményeként két román állampolgár került látókörükbe, akiket 2022. november 16-án lopás bűntett elkövetésének meglapozott miatt gyanúsítottként hallgattak ki. A nyomozók a vagyonvisszaszerzés érdekében is intézkedtek. A gyanúsítottaktól lefoglalták az ellopott pénz közel kétharmadát, amit visszaadtak jogos tulajdonosának. (Fotó: police.hu)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !