Ugrás a fő tartalomra

21 rendbeli csalást bizonyítottak rá a 44 éves férfira

A Kecskeméti Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztályának munkatársai 21 rendbeli csalást bizonyítottak rá a 44 éves bűnelkövetőre. Ügyében vádemelést javasolnak.

Még 2021. április 14-én tett feljelentést a rendőrségen egy kecskeméti vállalkozó, mert azt gyanította, hogy csalás áldozatává vált. A sértett egy fémtömegcikk gyártásával foglalkozó céget vezetett, és ügyvezetőként került kapcsolatba a későbbi gyanúsítottal, aki üzletkötőnek adta ki magát. Az állítása nem is állt messze az valóságtól, mivel a csalás időpontjában valóban annak a cégnek a területi képviselője volt, akire hivatkozott, ám arra nem volt jogosult, hogy a munkaadója nevében pénzt vegyen át. Feladatai közé az üzletszerzés, ügyfelekkel való kapcsolattartás lett volna.

A vállalkozó azonban a tényekkel nem volt tisztában, ezért a megnyerő modorú 44 éves férfitől nagyobb mennyiségű vasárut rendelt, és milliós előleget adott át részére. Aztán türelmesen várta a megrendelt alapanyagot. Hiába. Néhány telefon után már sejtette, hogy becsapták, és meg is tette a feljelentést a kecskeméti rendőrségen.

A lavina ekkor indult el. A nyomozók beleásták magukat a történetbe, és kiderítették, hogy a sértetten kívül – országszerte – további 19 vállalkozás járt hasonlóan pórul. A csaló többek között Tiszakécskén, Soltvadkerten, Lajosmizsén tevékenykedett, de a megyehatár sem állta útját; Békéssámson, Algyő, Makó, Újkígyós, Hódmezővásárhely és Budapest is felkerült arra a térképre, amely a csalásai útját jelezte. Ezeken a településeken is – hasonlóan a kecskeméti esethez – kisebb vállalkozásokat keresett fel, és a vezetőkkel alapanyag leszállításáról állapodott meg előleg átvételével egyidőben. Néhány helyen nem fémet, hanem nem létező, nagyobb mennyiségű gumiabroncsot árult, ezzel a mesével öt áldozatát húzta csőbe. Egy ízben jó kapcsolatba került egy cégvezetővel, akitől – magánéleti problémákra hivatkozva – három millió forintot kért kölcsön azzal, hogy egy hónapon belül megadja a pénzt, bár tudta, hogy a pénzt határidőre nem fogja tudni előteremteni.

A kecskeméti nyomozók az országszerte indult ügyeket egyesítették, és egy eljárásban vizsgálták a bűnös cselekményeket. A férfi egyébként összesen 48 millió forintnyi kárt okozott áldozatainak, amelyből 28 millió forint megtérült. A rendőrök 20 rendbeli csalással gyanúsították meg a bűnelkövetőt, aki az eljárás első szakaszában letartóztatásban volt, jelenleg szabadlábon védekezhet. Ügyében a vizsgálódás befejeződött, a rendőrök az iratokat vádemelési javaslattal adták át az ügyészségnek.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Egy benzinkúton elhagyott nagyobb összegű készpénzt megtalálta, magával vitte és azt a hatóságon nem adta le

A Győri Rendőrkapitányság jogtalan elsajátítás vétsége megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást ismeretlen tettes ellen. A rendelkezésre álló adatok alapján , vélhetően a képen látható férfi gyanúsítható azzal, hogy 2022. szeptember 25-én 12 óra körül Győrben, a Szent István úton lévő egyik benzinkúton elhagyott nagyobb összegű készpénzt megtalálta, magával vitte és azt a hatóságon nem adta le. A rendőrség kéri, hogy aki a képen látható személyt felismeri, vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban információval rendelkezik, jelentkezzen a Győri Rendőrkapitányságon (Győr, Zrínyi utca 54.), illetve névtelensége megőrzése mellett hívja a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központját a 06-96-417-329-es hívószámon vagy az ingyenesen hívható 06-80-555-111-es Telefontanú zöldszámát, illetve bejelentés tehető a 112-es központi segélyhívón is. (Fotó: police.hu) Megosztás KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !

Videón, ahogyan egy Chevrolet elgázol egy kerékpárost

A Győri Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya eljárást folytat segítségnyújtás elmulasztása bűntett elkövetésének gyanúja miatt. A rendelkezésre álló adatok alapj án egy ismeretlen személy 2022. november 9-én 17 óra 5 perckor Győrben, a Jedlik Ányos híd felől a Híd utca, Töltésszer utca kereszteződésénél lévő körfogalom irányába közlekedett feltehetően egy szürke színű Chevrolet Lacetti kombi típusú személygépkocsijával. Haladása során a járművezető a körforgalom előtt - a kamerafelvétel alapján – észlelte, hogy a számára nem biztosított elsőbbséget egy kerékpáros fiatalember, aki a Híd utca felől hajtott a kijelölt gyalogátkelőhelyre. A sofőr a járművét lefékezte, azonban ennek ellenére a biciklisnek érintőlegesen nekiütközött és őt fellökte, aki ezt követően visszaült a kerékpárjára és tovább haladt. A balesetet észlelve az ismeretlen vezető megállt, de segítségnyújtás nélkül a helyszínt elhagyta. A baleset következtében a 13 éves kerékpáros fiú megsérült Megosztás

Segítsen, ha felismeri a képen látható férfit!

A nyomozók az állampolgárok együttműködését kérik az ismeretlen elkövető azonosításához. A Győri Rendőrkapitányság lopás vétsége gyanúja miatt indított nyomozást ismeretlen tettes ellen. A rendelkezésre álló adatok alapján, vélhetően a képen látható ismeretlen férfi gyanúsítható azzal, hogy Győrben, a Szigethy Attila úton lévő élelmiszer áruházban több árucikket rejtett táskájába, majd azokkal fizetés nélkül akart távozni. A bolt elhagyása előtt azonban a biztonsági személyzet őt feltartóztatta, ennek során köztük dulakodás alakult ki, majd az ismeretlen személy a helyszínről - az árucikkeket hátrahagyva – elmenekült. A rendőrség kéri, hogy aki a képen látható férfit felismeri, vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban információval rendelkezik, jelentkezzen a Győri Rendőrkapitányságon (Győr, Zrínyi utca 54.), névtelensége megőrzése mellett hívja a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központját a 06-96-417-329-es hívószámot vagy az ingyenesen hívható 06-80-5

Szökött fogolyt keresnek a nógrádi rendőrök

A Szécsényi Rendőrkapitányság folytat eljárást fogolyszökés vétség elkövetésének gyanúja miatt Oláh Norbert ellen. A jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján a 20 éves férfi 2022. november 20-án a délutáni órákban a lábára helyezett nyomkövető eszközt levágta, majd a házi őrizet helyéül kijelölt szécsényi lakóhelyéről ismeretlen helyre távozott. A Szécsényi Rendőrkapitányság kéri, hogy aki a képen látható férfit felismeri, tartózkodási helyével kapcsolatban információval rendelkezik, jelentkezzen a Szécsényi Rendőrkapitányságon (3170 Szécsény, Rákóczi út 66.) személyesen, telefonon a 06-32-372-255-ös hívószámon, illetve névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést a nap 24 órájában ingyenesen hívható 06-80-555-111 Telefontanú zöldszámán, vagy hívja a 112-es központi segélyhívószámot. (Fotó: police.hu) Megosztás KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !

Rendőrkézen a vecsési cipőnepper

A Szegedi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztályának munkatársai befejezték a nyomozást egy vecsési fiatal ügyében, aki az elmúlt években csaknem száz sértettől csalt ki pénzt - közölte a  Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság. A feltételezett elkövető 2019. novembere óta árult különböző internetes oldalakon lábbeliket. Országszerte csaknem száz sértett vásárolt cipőt a 20 éves fiútól, azonban a vágyott portéka nem érkezett meg, vagy az ígért márkás áru helyett silány, hamis termék került kiszállításra. A csaló az utalást követően elérhetetlenné vált és a vételárat sem küldte vissza, ezzel több milliós kárt okozva a sértetteknek. A Szegedi Rendőrkapitányság nyomozói több rendőrkapitánysággal együttműködve azonosították a fiatalt, akit 2021. decemberében elfogtak és gyanúsítottként kihallgattak. Ellene üzletszerűen elkövetett csalás vétség gyanúja miatt indult eljárás. A Szegedi Rendőrkapitányság munkatársai a nyomozást befejezték, az eljárás iratait megküldték az ügyészségnek. (Fo