18 éves rablót fogtak el Kőbányán

A gyanú szerint a fiatal férfi néhány percen belül két gyalogosra is rátámadt - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság.

A kőbányai járőröket egy rabláshoz riasztották a Kisbacon utcába, ahol a sértett elmondta, hogy egy ismeretlen hátulról fellökte, többször megrúgta, majd letépte róla az övtáskáját, és elfutott. A megtámadott férfi súlyosan megsérült.

A rendőrök a feltételezett elkövetőt néhány perccel később a helyszín közelében elfogták. A fiatalnál megtalálták a sértett táskáját, a benne lévő telefonnal együtt.

A járőrök a 18 éves B. Zoltánt a X. Kerületi Rendőrkapitányságra állították elő. A rendelkezésre álló adatok szerint öt perccel az eset előtt a Pongrácz úton is rátámadt egy gyalogosra, de tőle nem sikerült értéket szereznie.

A nyomozók megállapították, hogy B. Zoltán összefüggésbe hozható két októberben elkövetett hasonló bűncselekménnyel is, így a fiatalt végül rablás bűntett, rablás kísérlet, garázdaság, súlyos testi sértés kísérlet és okirattal visszaélés vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt vették őrizetbe.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !