150 forintért vertek meg egy 80 éves férfit Kelenföldön, egy földön fekvő hajléktalantól pedig a mobiltelefon-töltőjét vették el

Hat-hat év fegyházbüntetésre ítélt a bíróság két sorozatrablót, aki a Kelenföldi pályaudvar metróaluljárójában négy embert támadott meg idén márciusban - közölte a Fővárosi Főügyészség kedden az MTI-vel.

Azt írták: az ügyészség egy 23 és egy 27 éves férfival szemben négyrendbeli rablás miatt nyújtott be vádiratot. E szerint a vádlottak 2022. március 19-én éjjel, illetve másnap hajnalban ittasan, egymás után négy embert támadtak meg Budapesten a Kelenföldi pályaudvar metróaluljárójában.

A vádirat szerint az első esetben a mozgólépcsőnél kezdtek követni egy férfit, hogy megszerezzék hátizsákját. Lökdösték és többször megütötték. A bántalmazásnak járókelők közbelépése vetett végett.

Néhány perccel később egy másik férfit próbáltak kirabolni. Egyikük a nyakánál lefogta a sértettet, társa pedig ököllel többször arcon ütötte. A megtámadottnak végül sikerült kiszabadulnia.

Ezután egy 80 éves, nehezen mozgó férfihoz léptek, akitől 150 forintot követeltek. Amikor nem kapták meg, többször megütötték és megrúgták az idős embert, aki a földre esett. A bántalmazással akkor hagytak fel, amikor járókelők érkeztek.

Végül egy földön fekvő hajléktalant támadtak meg, többi között a mobiltelefon-töltőjét vették el. Egy szemtanú értesítette a rendőröket, akik rövid időn belül elfogták az elkövetőket.

A bíróság által megtartott előkészítő ülésen mindkét vádlott teljes körű beismerő vallomást tett, és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról. Mindkét vádlottat 6 év fegyházbüntetésre ítélte a bíróság. Az ítélet nem jogerős.

Az elítéltek egyike más ügyben kiszabott jogerős szabadságvesztést tölti, másikuk letartóztatásban van - áll a közleményben. (Fotó: ügyészség)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !