Veszélyes hulladékok gyűjtöttek és égettek egy autóbontóban Tápiógyörgyén

A Pest Megyei Főügyészség tudomására jutott, hogy Tápiógyörgyén, egy telken feltehetően engedély nélkül végeztek autóbontást. Az udvaron, a lakóházban, a garázsban és az ólakban jelentős mennyiségű, többféle összetételű veszélyes hulladék volt felhalmozva.

Az ügyészséghez benyújtott információk szerint a telken a gépkocsibontás során keletkezett folyadékokat - hűtőfolyadékokat, fagyállókat és olajokat - kilocsolták a kertbe. Az éghető műanyagokat, alkatrészeket és flakonokat pedig elégették. Ezek olyan hulladékok voltak, amelyek ha a talajba, illetve az elégetéssel a levegőbe kerültek, alkalmasak voltak az emberi egészség, a talaj és a felszín alatti vizek, valamint a környék levegőjének veszélyeztetésére. A környezetszennyezés veszélyét növelheti, hogy az ingatlan kertje a Tápió patakkal határos.

A közérdekvédelmi feladatokat ellátó ügyészség rendelkezésére álló adatok azt támasztották alá, hogy az autóbontó a környezetvédelmi és munkavédelmi jogszabályokat súlyosan megszegve üzemelt, ezért a környezetkárosítás mielőbbi megszüntetés érdekében az ügyészség vizsgálatot indított, majd annak eredményeként intézkedett az illetékes hatóság felé a szükséges eljárás lefolytatására.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !