Újra rabolt az erőszakos többszörös visszaeső budapesti férfi

A Budapesti V. és XIII. Kerületi Ügyészség gyorsított eljárásban állított bíróság elé egy erőszakos bűncselekmények miatt többszörösen büntetett 32 éves férfit, aki egy héttel ezelőtt egy angyalföldi társasházban megtámadott és kirabolt egy férfit, majd a menekülő sértettet és egy védelmére kelt másik férfit is bántalmazott. A bíróság elsőfokon 7 év fegyházbüntetésre ítélte, az ügyészség azonban súlyosításért fellebbezett.

A vád szerint a terhelt 2022. szeptember 28-án délután, ittasan, egy XIII. kerületi társasház folyosóján megszólította az éppen telefonáló sértettet azzal, hogy adjon neki 1.000 Ft-ot. Amikor a férfi megkérdezte, hogy mégis milyen okból adna neki pénzt, a vádlott ököllel szájon ütötte őt. A sértett ekkor menekülni kezdett a társasház kijárata felé, a vádlott azonban utána ment, majd a ruhájánál fogva megragadta, és rángatni kezdte a férfit azzal a felszólítással, hogy most már 5.000 Ft-ot kell neki adnia. A vádlott a szabadulni próbáló sértettet ezután még többször megütötte. Az agresszív támadás és bántalmazás hatására a sértett a nála lévő, összesen 6.500 Ft készpénzt átadta a vádlottnak.

A sértett ezután kiszaladt a társasházból, támadója azonban utána futott, és amikor utolérte, tovább bántalmazta őt, amelynek következtében a férfi a földre került, és segítségért kiabált. A sértett kiabálására felfigyelt egy közelben dolgozó férfi, aki a segítségére sietett, megpróbálta távol tartani a támadót a sértettől, ennek érdekében közéjük állt. A vádlott ekkor kiabálni kezdett a sértett védelmére kelt férfival, majd többször megütötte és megrúgta őt. A támadást látva, a férfi közelben tartózkodó kollégái is odaszaladtak segíteni, akik az agresszív támadót a rendőrök kiérkezéséig visszatartották.

A rablás sértettjének a bántalmazás következtében felrepedt a szája, a védelmére kelt férfi azonban a támadás során nem sérült meg.

A Budapesti V. és XIII. Kerületi Ügyészség az őrizetbe vett 32 éves férfit - még az őrizet tartama alatt - 72 órán belül, gyorsított eljárásban állította bíróság elé. A vádlott többszörösen büntetett előéletű, személy elleni erőszakos bűncselekmények miatt korábban már többször ítélték végrehajtandó szabadságvesztésre.

A tárgyaláson lefolytatott bizonyítás alapján a Pesti Központi Kerületi Bíróság a férfit váddal egyezően, rablás bűntettében, valamint garázdaság vétségében bűnösnek mondta ki, és ezért őt, mint erőszakos többszörös visszaesőt 7 év fegyházbüntetésre ítélte azzal, hogy feltételes szabadságra nem bocsátható.

A bíróság ügyészi indítványra a vádlott letartóztatását a másodfokú eljárás befejezéséig elrendelte.

Az ítélet nem jogerős. Az ügyészség a vádlott terhére, súlyosításért, hosszabb tartamú fegyházbüntetés kiszabása érdekében fellebbezett.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !