Ugrás a fő tartalomra

Újra rabolt az erőszakos többszörös visszaeső budapesti férfi

A Budapesti V. és XIII. Kerületi Ügyészség gyorsított eljárásban állított bíróság elé egy erőszakos bűncselekmények miatt többszörösen büntetett 32 éves férfit, aki egy héttel ezelőtt egy angyalföldi társasházban megtámadott és kirabolt egy férfit, majd a menekülő sértettet és egy védelmére kelt másik férfit is bántalmazott. A bíróság elsőfokon 7 év fegyházbüntetésre ítélte, az ügyészség azonban súlyosításért fellebbezett.

A vád szerint a terhelt 2022. szeptember 28-án délután, ittasan, egy XIII. kerületi társasház folyosóján megszólította az éppen telefonáló sértettet azzal, hogy adjon neki 1.000 Ft-ot. Amikor a férfi megkérdezte, hogy mégis milyen okból adna neki pénzt, a vádlott ököllel szájon ütötte őt. A sértett ekkor menekülni kezdett a társasház kijárata felé, a vádlott azonban utána ment, majd a ruhájánál fogva megragadta, és rángatni kezdte a férfit azzal a felszólítással, hogy most már 5.000 Ft-ot kell neki adnia. A vádlott a szabadulni próbáló sértettet ezután még többször megütötte. Az agresszív támadás és bántalmazás hatására a sértett a nála lévő, összesen 6.500 Ft készpénzt átadta a vádlottnak.

A sértett ezután kiszaladt a társasházból, támadója azonban utána futott, és amikor utolérte, tovább bántalmazta őt, amelynek következtében a férfi a földre került, és segítségért kiabált. A sértett kiabálására felfigyelt egy közelben dolgozó férfi, aki a segítségére sietett, megpróbálta távol tartani a támadót a sértettől, ennek érdekében közéjük állt. A vádlott ekkor kiabálni kezdett a sértett védelmére kelt férfival, majd többször megütötte és megrúgta őt. A támadást látva, a férfi közelben tartózkodó kollégái is odaszaladtak segíteni, akik az agresszív támadót a rendőrök kiérkezéséig visszatartották.

A rablás sértettjének a bántalmazás következtében felrepedt a szája, a védelmére kelt férfi azonban a támadás során nem sérült meg.

A Budapesti V. és XIII. Kerületi Ügyészség az őrizetbe vett 32 éves férfit - még az őrizet tartama alatt - 72 órán belül, gyorsított eljárásban állította bíróság elé. A vádlott többszörösen büntetett előéletű, személy elleni erőszakos bűncselekmények miatt korábban már többször ítélték végrehajtandó szabadságvesztésre.

A tárgyaláson lefolytatott bizonyítás alapján a Pesti Központi Kerületi Bíróság a férfit váddal egyezően, rablás bűntettében, valamint garázdaság vétségében bűnösnek mondta ki, és ezért őt, mint erőszakos többszörös visszaesőt 7 év fegyházbüntetésre ítélte azzal, hogy feltételes szabadságra nem bocsátható.

A bíróság ügyészi indítványra a vádlott letartóztatását a másodfokú eljárás befejezéséig elrendelte.

Az ítélet nem jogerős. Az ügyészség a vádlott terhére, súlyosításért, hosszabb tartamú fegyházbüntetés kiszabása érdekében fellebbezett.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Egy benzinkúton elhagyott nagyobb összegű készpénzt megtalálta, magával vitte és azt a hatóságon nem adta le

A Győri Rendőrkapitányság jogtalan elsajátítás vétsége megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást ismeretlen tettes ellen. A rendelkezésre álló adatok alapján , vélhetően a képen látható férfi gyanúsítható azzal, hogy 2022. szeptember 25-én 12 óra körül Győrben, a Szent István úton lévő egyik benzinkúton elhagyott nagyobb összegű készpénzt megtalálta, magával vitte és azt a hatóságon nem adta le. A rendőrség kéri, hogy aki a képen látható személyt felismeri, vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban információval rendelkezik, jelentkezzen a Győri Rendőrkapitányságon (Győr, Zrínyi utca 54.), illetve névtelensége megőrzése mellett hívja a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központját a 06-96-417-329-es hívószámon vagy az ingyenesen hívható 06-80-555-111-es Telefontanú zöldszámát, illetve bejelentés tehető a 112-es központi segélyhívón is. (Fotó: police.hu) Megosztás KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !

Videón, ahogyan egy Chevrolet elgázol egy kerékpárost

A Győri Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya eljárást folytat segítségnyújtás elmulasztása bűntett elkövetésének gyanúja miatt. A rendelkezésre álló adatok alapj án egy ismeretlen személy 2022. november 9-én 17 óra 5 perckor Győrben, a Jedlik Ányos híd felől a Híd utca, Töltésszer utca kereszteződésénél lévő körfogalom irányába közlekedett feltehetően egy szürke színű Chevrolet Lacetti kombi típusú személygépkocsijával. Haladása során a járművezető a körforgalom előtt - a kamerafelvétel alapján – észlelte, hogy a számára nem biztosított elsőbbséget egy kerékpáros fiatalember, aki a Híd utca felől hajtott a kijelölt gyalogátkelőhelyre. A sofőr a járművét lefékezte, azonban ennek ellenére a biciklisnek érintőlegesen nekiütközött és őt fellökte, aki ezt követően visszaült a kerékpárjára és tovább haladt. A balesetet észlelve az ismeretlen vezető megállt, de segítségnyújtás nélkül a helyszínt elhagyta. A baleset következtében a 13 éves kerékpáros fiú megsérült Megosztás

Segítsen, ha felismeri a képen látható férfit!

A nyomozók az állampolgárok együttműködését kérik az ismeretlen elkövető azonosításához. A Győri Rendőrkapitányság lopás vétsége gyanúja miatt indított nyomozást ismeretlen tettes ellen. A rendelkezésre álló adatok alapján, vélhetően a képen látható ismeretlen férfi gyanúsítható azzal, hogy Győrben, a Szigethy Attila úton lévő élelmiszer áruházban több árucikket rejtett táskájába, majd azokkal fizetés nélkül akart távozni. A bolt elhagyása előtt azonban a biztonsági személyzet őt feltartóztatta, ennek során köztük dulakodás alakult ki, majd az ismeretlen személy a helyszínről - az árucikkeket hátrahagyva – elmenekült. A rendőrség kéri, hogy aki a képen látható férfit felismeri, vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban információval rendelkezik, jelentkezzen a Győri Rendőrkapitányságon (Győr, Zrínyi utca 54.), névtelensége megőrzése mellett hívja a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központját a 06-96-417-329-es hívószámot vagy az ingyenesen hívható 06-80-5

Szökött fogolyt keresnek a nógrádi rendőrök

A Szécsényi Rendőrkapitányság folytat eljárást fogolyszökés vétség elkövetésének gyanúja miatt Oláh Norbert ellen. A jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján a 20 éves férfi 2022. november 20-án a délutáni órákban a lábára helyezett nyomkövető eszközt levágta, majd a házi őrizet helyéül kijelölt szécsényi lakóhelyéről ismeretlen helyre távozott. A Szécsényi Rendőrkapitányság kéri, hogy aki a képen látható férfit felismeri, tartózkodási helyével kapcsolatban információval rendelkezik, jelentkezzen a Szécsényi Rendőrkapitányságon (3170 Szécsény, Rákóczi út 66.) személyesen, telefonon a 06-32-372-255-ös hívószámon, illetve névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést a nap 24 órájában ingyenesen hívható 06-80-555-111 Telefontanú zöldszámán, vagy hívja a 112-es központi segélyhívószámot. (Fotó: police.hu) Megosztás KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !

Rendőrkézen a vecsési cipőnepper

A Szegedi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztályának munkatársai befejezték a nyomozást egy vecsési fiatal ügyében, aki az elmúlt években csaknem száz sértettől csalt ki pénzt - közölte a  Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság. A feltételezett elkövető 2019. novembere óta árult különböző internetes oldalakon lábbeliket. Országszerte csaknem száz sértett vásárolt cipőt a 20 éves fiútól, azonban a vágyott portéka nem érkezett meg, vagy az ígért márkás áru helyett silány, hamis termék került kiszállításra. A csaló az utalást követően elérhetetlenné vált és a vételárat sem küldte vissza, ezzel több milliós kárt okozva a sértetteknek. A Szegedi Rendőrkapitányság nyomozói több rendőrkapitánysággal együttműködve azonosították a fiatalt, akit 2021. decemberében elfogtak és gyanúsítottként kihallgattak. Ellene üzletszerűen elkövetett csalás vétség gyanúja miatt indult eljárás. A Szegedi Rendőrkapitányság munkatársai a nyomozást befejezték, az eljárás iratait megküldték az ügyészségnek. (Fo