Keresés ebben a blogban

Újabb Top 50-es körözött rendőrkézen

A kerítés bűntett elkövetése miatt elfogatóparanccsal keresett férfit Németországban fogták el - közölte a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság.

A Körmendi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya körözési eljárást folytat egy 52 éves férfival szemben. A körözött férfi ellen a Szombathelyi Törvényszék Büntetés-végrehajtási Csoportja elfogatóparancsot bocsátott ki, mert a jogerősen kiszabott hat év börtönbüntetésének letöltését nem kezdte meg.

A körmendi lakcímmel rendelkező férfi helyet kapott a magyarországi legkeresettebb körözöttek TOP 50-es listáján.

A Körmendi Rendőrkapitányság munkatársai által beszerzett információk alapján, az európai elfogatóparanccsal körözött személy felkutatását a Nemzetközi Bűnügyi Együttműködési Központ kezdte meg. Lokalizálták a férfi vélt németországi tartózkodási helyét és elfogása érekében együttműködés kezdődött a német társszervekkel.

Az összehangolt akció során megállapították, hogy a keresett férfi más személyazonosságát felhasználva, Chemnitz városában bujkál. Elfogására 2022. szeptember 29-én került sor a német hatóságok által, amely a Körmendi Rendőrkapitányság körözési tevékenységének és a nemzetközi információáramlás gördülékenységének eredménye.

Kiadatása és hazaszállítása folyamatban van.  

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !