Tört-zúzott, anyját késsel kergette egy börtönből szabadult férfi Pilisen

A monori vizsgálók átadták az ügyészségnek annak a tavaly augusztusi ügynek az iratait, amelynek jelenleg is fogva tartott gyanúsítottja magából kikelve fenyegette családtagjait, tört-zúzott – az egyenruhások parancsoltak neki álljt.

Élettársa fia miatt kért rendőri segítséget egy pilisi férfi 2021. augusztus 3-án este. Elmondása szerint börtönből a nemrég szabadult férfi megöléssel fenyegette őket, késsel kergette anyját, mindent összetört, amibe csak belebotlott. Még a kiérkező járőrök láttán is édesanyjára támadt – volna, ha az egyenruhások időben meg nem fékezik, majd megbilincselve előállították.

A 34 éves, családjától hónapokkal azelőtt elköltözött férfit felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntettével és rongálás bűntettével gyanúsítottak meg, személyi szabadságát a rendőrség kezdeményezésére a bíróság a legszigorúbban korlátozta: letartóztatással.

Az eljárás tisztázta és pontosította a történtek körülményeit. A 34 éves férfi összeveszett családtagjaival, még vesedialízisre szoruló barátnőjét sem kímélve ordítozott velük. Nem tetszett ugyanis, hogy tiszteletlen és durva viselkedése és beszéde miatt hozzátartozói távozásra szólították fel. Az őrjöngést és a kiabálást egy idő után felváltotta a fizikai erőszak, késsel indult anyja után. Az asszony el tudott menekülni, mire fia a házban és az udvaron talált tárgyakon vezette le dühét: megrongálta a bejárati ajtót, a redőnyt, összetörte a kerti bútorokat, szökőkutat, majd autójukat sem kímélte. Tetteivel közel 2 millió forintos kárt okozott.

Az anya és élettársa nem éltek magánindítvánnyal az őket ért zaklatás és más bűncselekmények miatt.

A jelenleg korábban elkövetett bűncselekménye miatt jogerős szabadságvesztését töltő férfi ellen a Monori Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya befejezte az eljárást, az ügy iratait átadták az ügyészségnek.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !