Tiltott teljesítményfokozóval kereskedő férfit ítéltek börtönre Pécsre

Első fokon másfél év szabadságvesztésre ítélt a Pécsi Járásbíróság egy helyi férfit, aki tiltott teljesítményfokozó szereket értékesített vállalkozóként a baranyai megyeszékhelyen működő üzletében - tájékoztatta a Pécsi Törvényszék szerdán az MTI-t.

A közleményben azt írták, hogy a 2013 óta testépítéssel foglalkozó, versenyeken is induló, 2018-tól egy pécsi üzletben egyéni vállalkozóként testépítő szereket árusító férfi ismeretlen helyről különböző, Magyarországon forgalomba hozatali engedéllyel nem rendelkező és nem engedélyezett gyógyszereket, illetve teljesítményfokozó szereket szerzett be.

"A tiltott teljesítményfokozó szereket sportteljesítmény, testépítés fokozása céljából kínálta, adta át, illetve illegálisan forgalmazta ismerőseinek, azokból rendszeres haszna származott" - írták.

Illegális tevékenységére nyomozók figyeltek fel, majd a férfi tartózkodási helyén tartott kutatás során meg is találták a tiltott teljesítményfokozó szereket és a magyarországi forgalomba hozatali engedéllyel nem rendelkező gyógyszereket, a termékeket lefoglalták.

A férfit a bíróság első fokon teljesítményfokozó szerrel visszaélés és gyógyszerhamisítás előkészülete miatt egy év hat hónap börtönre ítélte.

Az ügyész tudomásul vette az ítéletet, a határozat ellen a vádlott és védője felmentés, illetve a büntetés enyhítése miatt jelentett be fellebbezést, így az nem jogerős.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !