Sportot űzött a lopásokból egy jászladányi nő

Jelenleg 5 büntetőeljárás van ellene folyamatban és még körözték is a jászladányi nőt. A rendőrök gyanúsítottként hallgatták ki a feltételezett elkövetőt - közölte a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság.

Egy 28 éves jászladányi nő megalapozottan gyanúsítható, azzal, hogy 2022. október 16-án a kora délelőtti órákban a településen dolgozó egyik munkás korlátra terített és felügyelet nélkül hagyott kabátja zsebéből egy mobiltelefont tulajdonított el. A telefontokot a terhelt eldobta a helyszín közelében. A rendőrök a kamerafelvételek elemzését követően azonosították a feltételezett elkövetőt, aki – a lopás vétség elkövetése miatt folytatott – gyanúsított kihallgatása során beismerő vallomást tett. A nő a telefon sorsáról nem volt hajlandó nyilatkozni.

A terhelt nem ismeretlen a hatóság előtt, hiszen jelenleg is több vagyoni elleni bűncselekmény elkövetése miatt van folyamatban vele szemben büntetőeljárás. Egy 2022. március 30-i jogsértés alkalmával gépkocsiból mobiltelefont és személyes okmányokat, míg egy 2022. áprilisi bűnesetben egy jászladányi ingatlanból ékszereket, rádiót, karórát és tisztálkodási szereket tulajdonított el. Az asszony nyáron sem tétlenkedett: egy 2022. júliusi cselekmény során beltéri egységet és gyermekruhákat vitt magával egy jászladányi családi házból, legutóbb pedig 2022. augusztusában egy helyi ingatlanba próbált betörni, azonban megzavarták, így cselekménye kísérleti szakban maradt.

A 28 éves nő ellen a Szolnoki Törvényszék Büntetés-végrehajtási Csoportja 2022. október 12-én bocsátott ki elfogatóparancsot, ezért a gyanúsított kihallgatását követően a nyomozó hatóság őrizetbe vette a körözött személyt.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !