Sorsára hagyta balesetes autója alá szorult utasát, majd hazabotorkált az ittas sofőr

Munkatársai találtak rá kora reggel egy férfi élettelen, kocsi alá szorult testére az Apajt Bugyival összekötő út mellett. Először csak az árokba borult kocsit vették észre, majd a jármű alól kilátszódó kart. Miközben hívták a 112-t, próbálták volna kiszabadítani 34 éves társukat, de esélyük sem volt megemelni a fekete platós járgányt - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság.

A mentőegységek csak a férfi holttestét tudták kiemelni a roncs alól. Már a helyszíni szemle közben erős volt a gyanú, hogy a baleset órákkal a felfedezését megelőzően történt, valamint, hogy a járművet nem az elhunyt férfi vezette. A helyszínt segítségnyújtás nélkül elhagyó sofőrt nem sokkal később ürbőpusztai tartózkodási helyéről állították elő a rendőrök.

Kihallgatásán beismerte, előző este munkatársával együtt kocsmáztak, söröztek, és feleseztek, majd elindultak hazafelé. Menet közben, egy balra ívelő kanyarban elvesztette az uralmát járműve felett és az útról lesodródva az árokba csúszott. Miután kikászálódott az oldalára borult kocsiból, szólongatta barátját, de választ nem kapott, ezért hazagyalogolt és aludni tért.

Az igazságügyi orvosszakértők megállapították, hogy az utasnak a baleset következtében roncsolódott a mája, a tüdeje, borda-, és szegycsonttörést szenvedett, ám a sérülései sem egyenként, sem összességében nem tekinthetőek az élettel összeegyeztethetetlennek. Azaz, nem zárták ki annak lehetőségét, hogy az időben érkező, szakszerű orvosi segítség megmenthette volna az életét. Kiemelték, hogy a férfi halála nem azonnal, hanem a balesetet követő fél órán belül állhatott be.

A műszaki szakértő véleménye szerint V. János a jármű sebességét a baleset idejére vonatkozó nedves útviszonyokhoz képest rosszul választotta meg, túl gyorsan haladt a kanyarban, ezért veszett a jármű stabilitása - műszaki hibát nem tárt fel. A biztonsági övet a sofőr, és utasa sem használta, pedig a súlyos/halálos sérülés, illetve az utas járműből kiesése elkerülhető lett volna az öv becsatolásával.

V. János csak „T” kategóriára érvényes vezetői engedéllyel rendelkezett, vezetési jogosultságának szüneteltetésére a rendőrök intézkedtek, egyben engedély nélküli vezetés szabálysértés miatt is eljárás indult. A pszichológus szakértő szerint járművezetésre alkalmas.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Főosztálya az 52 éves férfi ellen halált okozó járművezetés ittas állapotban vétségének, valamint segítségnyújtás elmulasztása bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőügyben az összes nyomozási cselekményt elvégezte, az iratokat átadta az ügyészségnek.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !