Sorozatjelleggel lopta meg a kórházban ápoltakat egy férfi Budapesten

A Budapesti Rendőr-főkapitányság IX. Kerületi Rendőrkapitánysága egy 2022. június 11-én történt lopás miatt indított nyomozást ismeretlen elkövető ellen. A gyanú szerint egy férfi egy ferencvárosi kórházban magát egészségügyi alkalmazottnak kiadva elkérte a sértettől a mobiltelefonját. Arra hivatkozott, hogy sok a lopás az intézményben, ezért azt megőrzőbe viszi. 

A férfi június 24-én és július 3-án visszatért a kórházba. Előbb egy kórteremben hagyott telefont tulajdonított el,  a másik alkalommal egy  fekvőbetegtől vette el a mobilját, de azt végül nem tudta elvinni, mivel egy másik beteg közbelépett. Július 3-án egy Ferenc körúti lakásba is besurrant a nyitva hagyott ajtón, onnan egy táblagéppel távozott.

Augusztus 2-án újra egészségügyi alkalmazottnak adta ki magát egy kórházban. Azt mondta egy idős nőnek, hogy vizsgálatra viszi, ezért előbb megőrzésre adja át az értéktárgyait. A nő jóhiszeműen átnyújtotta telefonját, arany fülbevalóját és pénztárcáját.

A férfi október 8-án éjjel a kórházban alvó betegektől két telefont és egy tabletet vitt magával.

A ferencvárosi rendőrök azonosították a bűncselekménnyel gyanúsítható M. Jánost, akit október 9-én  fogtak el. A IX. Kerületi Rendőrkapitányság nyomozói az 55 éves férfit négyrendbeli lopás vétség, valamint négyrendbeli kifosztás bűntett gyanúja miatt hallgatták ki. A gyanúsított részben beismerte a bűncselekmények elkövetését. M. Jánost a rendőrök őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására, amelyet a bíróság elrendelt.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !