Rendre lopkodott, egy alkalommal rabolt egy 55 és egy 37 éves nő több Pest megyei településen

Rendre lopkodott, egy alkalommal rabolt egy 55 és egy 37 éves nő több Pest megyei településen és budapesti kerületben lévő boltból, drogériából. A rendőrök őrizetbe vették őket.

A két nőt egy dunaharaszti üzletben 2022. augusztus 22-én délután érte tetten a biztonsági őr. A szépségápolási termékeket egyikük fizetés nélkül vitte ki az üzletből, majd az autónál várakozó társa kocsijába pattanva kíséreltek meg elhajtani, amikor az őr közbelépett. A sofőr a járművel tolatni kezdett, a két embert, akik az autó ajtajába kapaszkodva igyekeztek őket visszatartani elsodorták, -szerencsére senki sem sérült meg-, és megléptek.

A rendőrök a bejelentésre azonnal reagáltak, minden lehetséges módon elkezdték az információszerzést. Begyűjtött adataik szerint a két, cselekménnyel összefüggésben azonosított nő 2022 júniusa és augusztusa között egy tucat település, különböző boltjaiban tette tiszteletét, ahonnan minden alkalommal értékes parfümökkel, kozmetikai termékekkel távoztak. Az üzletek összkára eléri a hárommillió forintot.

Az érdi zsaruk a fővárosba mentek 2022. szeptember 11-én, ahol munkába menet fogták el a két bolti szarkát, majd előállították őket a kapitányságra. Gyanúsítotti kihallgatásán az 55 éves H. Ildikó tagadott, a 37 éves M. Mónika részletesen beismerte tetteit a nyomozók előtt.

Velük szemben nagyobb értékre, üzletszerűen elkövetett lopás, valamint rablás bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást az Érdi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya, letartóztatásuk indítványozására előterjesztést tettek.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !