Redőnyösnek adta ki magát a tolvaj

A kalocsai nyomozók egy 44 éves bajai férfival szemben nyomoznak, aki a gyanú szerint többször visszajárt egy 85 éves asszonyhoz pénzt lopni. A gyanúsított redőnyszerelőnek mondta magát, azonban az asszony szemfüles gondozóját nem tudta átverni.

Gondozottjához ment egy szociális munkás két nappal korábban Ordason, ahogy teszi ezt minden hétköznap. Az asszony miután végzett a 85 éves néni ápolásával, beszélgetésbe elegyedett egy ismerősével az utcán. Ekkor gyanús dologra lett figyelmes: egy ismeretlen férfi megállt kocsival az idős nő háza előtt, majd bement a lakásba. A gondozó nem hagyta annyiban a dolgot, felírta a rendszámát és a férfi után eredt, akit a konyhában talált a szekrényben kutakodva. A gondozó kérdőre vonta az idegent, aki habozás és zavartság nélkül közölte, hogy a redőnyt jött megszerelni. Előadta, hogy csak poharat keresett a konyhában, de már készül is távozni. Arra a kérdésre, hogy ki hívta, viszont nem tudott válaszolni, helyette inkább gyorsan kereket oldott. Ez idő alatt az idős asszony a kamrában volt, macskát etetett és csak a történtek végére ért be a lakásba.

A gondozó sejtette, hogy csalóval lehetett dolguk, ezért ellenőrizte az idős félretett pénzét, amiből hiányzott 20.000 forint. Ekkor értesítette a Kalocsai Rendőrkapitányságot a történtekről. A sértett elmondta a nyomozóknak, hogy nem először járt nála a „redőnyös” és többször tapasztalta, hogy eltűnt a pénze egy része. Kiderült, hogy összesen 130.000 forintot vitt el tőle a férfi.  A szemfüles gondozónak hála, a rendszám alapján gyorsan beazonosították a feltételezett elkövetőt. A 44 éves bajai lakost gyanúsítottként hallgatták ki lopás miatt. A férfi elismerte a bűncselekmény elkövetését. A rendőrök a házkutatás során lefoglaltak tőle 107.500 forintot, és visszaadták a tulajdonosának. A fentmaradó összeget a gyanúsított bevitte a rendőrségre, az egyenruhások pedig átadták az idős sértettnek. 

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !