Ugrás a fő tartalomra

Rablás történt egy Debrecen felé tartó vonaton

A Debreceni Járási Ügyészség minősített rablás bűntette miatt emelt vádat három fiatal férfival szemben, akik egy vonatfülkében támadtak rá az utasokra.

A vád szerint a három vádlott régebb óta ismerik egymást, egy Debrecenbe tartó személyvonaton utaztak együtt. A kabai vasútállomáson felszállt két fiatal férfi és az egyik fülkében egymással szemben leültek. Az elindulást követően a fiatalabb férfi belépett a fülkébe, ahol 200 forintot kért vonatjegyre. A sértettek közölték, hogy nincs náluk pénz, ekkor a vádlott agresszív lett és elmondta, hogy nemrég szabadult a börtönből és mivel nem jutott hozzá a kábítószeréhez, ezért ideges és bántalmazni fogja őket, ha nem adnak pénzt.

A sértettek nagyon megijedtek a férfi fenyegetésétől, így az egyikük átadott egy 200 forintos pénzérmét. A fülke előtti folyosóról belépett hozzájuk az idősebb férfi és a fiatalkorú vádlott, maguk mögött bereteszelték az ajtót, majd a fiatalkorú elkövető leült az ajtó melletti ülésre, míg társai tovább fenyegették az utasokat, hogy még több készpénzt szerezzenek.

Az idősebb elkövető elővett egy tapétavágó kést és egy fém kalapácsot, közben leszúrással fenyegette a sértetteket, hogy még több pénzt adjanak. Egyikük emiatt további 4.000 forintot adott az elkövetőknek, majd a két felnőttkorú vádlott is leült a fülkében, és hangosan arról kezdtek beszélgetni, hogyan szerezhetnék meg a sértettek laptopját és cipőit.

Közben a személyvonat a hajdúszoboszlói vasútállomáshoz érkezett, amikor a sértettek elmondták, hogy Hajdúszoboszló az úti céljuk és engedélyt kértek a vádlottaktól, hogy leszállhassanak. Az elkövetők a vasúti kocsi ajtajáig kísérték a két férfit, akik sietve leszálltak, a vádlottak pedig tovább utaztak a vonaton.

A bűncselekmény során senki nem sérült meg, az idősebb sértettnek 4.200 forint kára keletkezett, ami nem térült meg.

A Hajdúszoboszlói Rendőrkapitányság által lefolytatott nyomozás során a két felnőttkorú vádlott beismerte tettét.

A Debreceni Járási Ügyészség a letartóztatásban lévő vádlottakkal szemben felfegyverkezve, csoportosan elkövetett rablás bűntette és annak kísérlete miatt emelt vádat a Hajdúszoboszlói Járásbíróságon.

Vádiratában a járási ügyészség a felnőttkorú vádlottakkal szemben fegyházbüntetés és közügyektől eltiltás mellékbüntetés kiszabását, míg a fiatalkorú elkövetővel szemben javítóintézeti nevelés elrendelését, továbbá a képen látható elkövetési eszközök elkobzását indítványozta.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Egy benzinkúton elhagyott nagyobb összegű készpénzt megtalálta, magával vitte és azt a hatóságon nem adta le

A Győri Rendőrkapitányság jogtalan elsajátítás vétsége megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást ismeretlen tettes ellen. A rendelkezésre álló adatok alapján , vélhetően a képen látható férfi gyanúsítható azzal, hogy 2022. szeptember 25-én 12 óra körül Győrben, a Szent István úton lévő egyik benzinkúton elhagyott nagyobb összegű készpénzt megtalálta, magával vitte és azt a hatóságon nem adta le. A rendőrség kéri, hogy aki a képen látható személyt felismeri, vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban információval rendelkezik, jelentkezzen a Győri Rendőrkapitányságon (Győr, Zrínyi utca 54.), illetve névtelensége megőrzése mellett hívja a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központját a 06-96-417-329-es hívószámon vagy az ingyenesen hívható 06-80-555-111-es Telefontanú zöldszámát, illetve bejelentés tehető a 112-es központi segélyhívón is. (Fotó: police.hu) Megosztás KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !

Videón, ahogyan egy Chevrolet elgázol egy kerékpárost

A Győri Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya eljárást folytat segítségnyújtás elmulasztása bűntett elkövetésének gyanúja miatt. A rendelkezésre álló adatok alapj án egy ismeretlen személy 2022. november 9-én 17 óra 5 perckor Győrben, a Jedlik Ányos híd felől a Híd utca, Töltésszer utca kereszteződésénél lévő körfogalom irányába közlekedett feltehetően egy szürke színű Chevrolet Lacetti kombi típusú személygépkocsijával. Haladása során a járművezető a körforgalom előtt - a kamerafelvétel alapján – észlelte, hogy a számára nem biztosított elsőbbséget egy kerékpáros fiatalember, aki a Híd utca felől hajtott a kijelölt gyalogátkelőhelyre. A sofőr a járművét lefékezte, azonban ennek ellenére a biciklisnek érintőlegesen nekiütközött és őt fellökte, aki ezt követően visszaült a kerékpárjára és tovább haladt. A balesetet észlelve az ismeretlen vezető megállt, de segítségnyújtás nélkül a helyszínt elhagyta. A baleset következtében a 13 éves kerékpáros fiú megsérült Megosztás

A gödöllői rendőrök elfogták a fiatalokból álló bűnbandát

A gödöllői rendőrök elfogták azt a fiatalokból álló bűnbandát, akik a gyanú szerint kocsikat törtek fel, építkezések területére másztak be és vitték, amit csak bírtak - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság. Az első bejelentés 2022 szeptemberében érkezett a segélyhívóra, amikor egy Kistarcsán leparkolt kisbuszt törtek fel az akkor még ismeretlenek, három országúti versenykerékpárnak, akkumulátornak, ruháknak és sportfelszereléseknek kélt lába, a sértett becslése szerint több mint 1,5 millió forint kár érte. Ezt követően sorra érkeztek gépkocsi feltörésekről és lopásról bejelentések a környező településekről. Volt ahonnan csak egy bicskát sikerült lenyúlni, volt, amikor egy nyitott autóval egyszerűen csak elhajtottak a helyszínről. A nyomozás jelenlegi adatai szerint az elkövetők novemberi elfogásáig 11 bűncselekményt követtek el. A gödöllői zsaruk talpaltak az információk és nyomok után, a helyszíneken mindenre kiterjedő szemlét tartottak, adatokat gyűjtöttek, akit csak lehetett m

Arra vette rá a barátnőjét, hogy más férfiakkal szexuális cselekményt végezzen

A Győri Fellebbviteli Főügyészség álláspontjával egyezően a bíróság súlyosította annak a férfinak a büntetését, aki arra vette rá a barátnőjét, hogy más férfiakkal szexuális cselekményt végezzen. A jogerős ítéleti tényállás szerint a férfi hamis közös jövőkép ígéretével rábeszélt egy fiatal lányt, hogy Ausztriában, majd Svájcban különböző bárokban prostitúciós tevékenységet folytasson. A lány az ebből származó jövedelmének nagy részét személyesen vagy postai úton a férfinak adta át. Egy idő után a lány azonban közölte, hogy a tevékenységet abba akarja hagyni, ekkor a férfi bántalmazta, megfenyegette. A lány 2014-ben jelentette fel a férfit Magyarországon. A férfi azért, hogy a külföldről érkező nagy összegű utalások eredetét leplezze, rávette családtagjait (édesanyját és testvéreit), hogy a külföldről nevükre utalt pénzt felvegyék és neki átadják. A férfi 2009 októbere és 2014 augusztusa között ily módon több, mint 12 millió forintnak megfelelő svájci frankhoz jutott hozzá. A férfi ez

Szökött fogolyt keresnek a nógrádi rendőrök

A Szécsényi Rendőrkapitányság folytat eljárást fogolyszökés vétség elkövetésének gyanúja miatt Oláh Norbert ellen. A jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján a 20 éves férfi 2022. november 20-án a délutáni órákban a lábára helyezett nyomkövető eszközt levágta, majd a házi őrizet helyéül kijelölt szécsényi lakóhelyéről ismeretlen helyre távozott. A Szécsényi Rendőrkapitányság kéri, hogy aki a képen látható férfit felismeri, tartózkodási helyével kapcsolatban információval rendelkezik, jelentkezzen a Szécsényi Rendőrkapitányságon (3170 Szécsény, Rákóczi út 66.) személyesen, telefonon a 06-32-372-255-ös hívószámon, illetve névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést a nap 24 órájában ingyenesen hívható 06-80-555-111 Telefontanú zöldszámán, vagy hívja a 112-es központi segélyhívószámot. (Fotó: police.hu) Megosztás KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !