Rablás történt egy Debrecen felé tartó vonaton

A Debreceni Járási Ügyészség minősített rablás bűntette miatt emelt vádat három fiatal férfival szemben, akik egy vonatfülkében támadtak rá az utasokra.

A vád szerint a három vádlott régebb óta ismerik egymást, egy Debrecenbe tartó személyvonaton utaztak együtt. A kabai vasútállomáson felszállt két fiatal férfi és az egyik fülkében egymással szemben leültek. Az elindulást követően a fiatalabb férfi belépett a fülkébe, ahol 200 forintot kért vonatjegyre. A sértettek közölték, hogy nincs náluk pénz, ekkor a vádlott agresszív lett és elmondta, hogy nemrég szabadult a börtönből és mivel nem jutott hozzá a kábítószeréhez, ezért ideges és bántalmazni fogja őket, ha nem adnak pénzt.

A sértettek nagyon megijedtek a férfi fenyegetésétől, így az egyikük átadott egy 200 forintos pénzérmét. A fülke előtti folyosóról belépett hozzájuk az idősebb férfi és a fiatalkorú vádlott, maguk mögött bereteszelték az ajtót, majd a fiatalkorú elkövető leült az ajtó melletti ülésre, míg társai tovább fenyegették az utasokat, hogy még több készpénzt szerezzenek.

Az idősebb elkövető elővett egy tapétavágó kést és egy fém kalapácsot, közben leszúrással fenyegette a sértetteket, hogy még több pénzt adjanak. Egyikük emiatt további 4.000 forintot adott az elkövetőknek, majd a két felnőttkorú vádlott is leült a fülkében, és hangosan arról kezdtek beszélgetni, hogyan szerezhetnék meg a sértettek laptopját és cipőit.

Közben a személyvonat a hajdúszoboszlói vasútállomáshoz érkezett, amikor a sértettek elmondták, hogy Hajdúszoboszló az úti céljuk és engedélyt kértek a vádlottaktól, hogy leszállhassanak. Az elkövetők a vasúti kocsi ajtajáig kísérték a két férfit, akik sietve leszálltak, a vádlottak pedig tovább utaztak a vonaton.

A bűncselekmény során senki nem sérült meg, az idősebb sértettnek 4.200 forint kára keletkezett, ami nem térült meg.

A Hajdúszoboszlói Rendőrkapitányság által lefolytatott nyomozás során a két felnőttkorú vádlott beismerte tettét.

A Debreceni Járási Ügyészség a letartóztatásban lévő vádlottakkal szemben felfegyverkezve, csoportosan elkövetett rablás bűntette és annak kísérlete miatt emelt vádat a Hajdúszoboszlói Járásbíróságon.

Vádiratában a járási ügyészség a felnőttkorú vádlottakkal szemben fegyházbüntetés és közügyektől eltiltás mellékbüntetés kiszabását, míg a fiatalkorú elkövetővel szemben javítóintézeti nevelés elrendelését, továbbá a képen látható elkövetési eszközök elkobzását indítványozta.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !