Migránsokkal teli gépkocsi ütközött rendőrautóval Szombathely külterületén

A migránsok indiai és török állampolgároknak mondták magukat - közölte a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság.

Állampolgári bejelentés alapján az egyenruhások a 87-es számú főúton, egy Kőszeg irányába közlekedő szerb forgalmi rendszámú gépkocsit akartak intézkedés alá vonni. A szerb állampolgárságú gépkocsivezető haladása során eddig tisztázatlan körülmények között egy szolgálati gépkocsinak és egy, a szemközti forgalmi sávban közlekedő személygépkocsinak is nekiütközött. A balesetben személyi sérülés nem történt. A sofőrön kívül a gépkocsiban tizenkettő személy utazott, akik indiai és török állampolgárnak mondták magukat. Az utasok a rendőri intézkedés során sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni, ezért őket a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A szerb állampolgárságú sofőrrel szemben – őrizetbe vétele mellett – embercsempészés bűntett és más bűncselekmények elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárás indul.

A helyszíni szemle ideje alatt a 87-es számú főút, balesettel érintett szakaszán rendőri irányítás mellett halad a forgalom.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !