Megszúrták, de még megverte támadóját a borsodi férfi

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség vádat emelt egy 21 éves férfi ellen életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt. A férfi egy taxiállomáson kialakult vitás helyzetben élettársa miatt a helyszínre érkező nő kezéből kivett egy 18 cm-es pengehosszúságú kést, és amikor a sértett férfi megpróbálta megnyugtatni, rátámadt, ököllel többször megütötte és mellkason szúrta.

A vádirat szerint Miskolcon, egy baráti társaság az egyik taxiállomás felé indult azért, hogy Felsőzsolcára utazzanak. A társaság tagjai voltak a sértett férfi, egy férfi rokona, és egy nő. Útközben találkoztak a vádlottal, akivel a helyszínen tartózkodott a sértettel, valamint a vádlottal is korábban érzelmi viszonyt folytató nő és még egy férfi.

A vádlott a korábbi párkapcsolat miatt haragudott a sértettre. A társaság szétvált, a sértett és a vele lévő két nő és két férfi taxiba akartak szállni. Amikor beültek, megjelent az egyik férfi élettársa, kezében egy 18 cm pengehosszúságú konyhakéssel, és azt kiabálta a taxisofőrnek, hogy ne vigye őket sehová, mert nincs pénzük. Ekkor az autóból kiszállt a férfi, és az élettársát átkergette az út másik oldalára, mire az elkövető odament a nőhöz, és egy erőteljes mozdulattal kivette a kezéből a kést és visszaindult a gépjárműnél tartózkodók irányába.

A sértett férfi ekkor odalépett hozzá és megpróbálta megnyugtatni, azonban a vádlott ököllel kétszer a fején és a mellkasán megütötte, majd a késsel mellkason szúrta. A sértett védekezett, igyekezett kivédeni az ütéseket, és a dulakodás közben földre vitte a vádlottat, mozgásképtelenné tette és felszólította, hogy dobja el a kést.

A vádlott ezután felállt, valóban eldobta a kést és azonnal elszaladt. A férfi ekkor vette észre, hogy véres a ruházata és szúrás érte.

A sértettet ért szúrt sérülés közvetett életveszélyes állapotot eredményezett.

Az ügyészség a büntetett előéletű többszörös és különös visszaeső, más ügyben szabadságvesztés büntetését töltő vádlottal szemben fegyházbüntetést és közügyektől eltiltást indítványozott azzal, hogy feltételes szabadságra nem bocsátható.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !