Megaláztak egy értelmi sérült fiút Dabason

A fiú épp a közelben biciklizett, amikor egy születésnapot ünneplő, részeg baráti társaság tagjai lerángatták a bicikliről, hogy szórakozásból megalázzák - tudatta a hvg.

Egy dabasi fiú és két barátja éppen a társaság egyik tagjának a 18. születésnapját ünnepelték. Mindannyian részegek voltak, így támadtak rá egyik ismerősükre, a közelben bicikliző, értelmi sérült, epilepsziás fiúra. Lerúgták a biciklijéről, széttörtek egy borosüveget a fején, majd levizelték - tudósít az RTL Híradó riportja. A fiút megalázó tettükről videót készítettek, amit aztán közzé is tettek az interneten.

Miután a részeg társaság tagjai kiszórakozták magukat, a hideg novemberi időben magára hagyták a megalázott áldozatukat a dabasi sportpályán. Otthonról aztán mégis mentőt hívtak hozzá, azt hazudták, hogy a barátjuk részeg, azért nem mozdul. Így a diszpécser csak tanácsokat adott nekik, de mentőautó nem indult a helyszínre. A bíróság szerint nem a támadókon múlt, hogy áldozatuk nem halt meg.

Első fokon felfüggesztett börtönt kaptak, és olvasónaplót kellett írniuk William Golding, A Legyek Ura című regényből. A másodfokú bíróság az elsőrendű vádlott esetében kettő év hat hónap letöltendőre, a másod- és harmadrendű vádlottak vonatkozásában három-három év letöltendőre súlyosította az ítéletet. Csütörtökön csak az akkori születésnapos fiú volt ott a tárgyaláson. A jogerős ítélet kihirdetése alatt elsírta magát. A fiatalt sokkolta hír, hogy legkésőbb januárban börtönbe kell mennie. A harmadrendű vádlott – aki a bántalmazásról készült videókat feltette a netre – azt mondta, hogy teljesen megváltozott az élete. Ismerősei, barátai elfordultak tőle, és az iskolából is kirúgták. Azt reméli, tanulmányait később még be tudja fejezni.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !