Lerohanták le a rendőrök M.Istvánt: betörés-sorozat és kábítószer-kereskedelem gyanúja miatt keresték már egy ideje

Diósdi, érdi és százhalombattai tulajdonosoktól érkeztek egyre másra betörésről szóló bejelentések 2022 nyarán. A módszer, a zsákmány hasonlósága a helyszínen rögzített nyomok sorozat jellegre utaltak. Legtöbbször a teraszajtót feszítették fel, javarészt délelőtt, és a zsebben is könnyen elrejthető ékszerekre, pénzre, értékes parfümökre „utaztak”. A cipekedéssel feltűnést keltő, nagyobb méretű elektronikai cikkekhez nem nyúltak.

A közel egy hónap alatt elkövetett 11 betörés helyszínéről mintegy 5,3 millió forintot lopott össze a tettes, majd profilt váltott: kábítószert kezdett árulni a gyanú szerint.

A rendőrök a nyomozásokat egyesítették, ahogyan erőiket is. Adatbázisokban kutattak, nyomokat elemeztek, értékeltek és hetekkel később már egy érdi lakóhelyű férfire összpontosítottak. Hiába keresték azonban, se bejelentett lakcímén, se ismerősöknél, rokonoknál nem találták, egészen 2022. október 12-ig. Akkor csaptak le ugyanis arra az Érd, Bádogos utcai házra, amelynek teraszán békésen ücsörgött M. István. A csendet a futólépésekkel érkező rendőrök ellentmondást nem tűrő hangja zavarta meg. Őket azonban semmi, a célszemély pillanatok alatt - gyakorlatilag fel sem fogva a történteket - a földön találta magát bilinccsel a csuklóján.

Tartózkodási helyét átkutatták, a betörések mellett a kábítószer-kereskedelem gyanúját is megtámasztó bizonyítékokat foglaltak le: azóta szakértői vizsgálatra küldött, különböző fajtájú fehér port, zöld növényi anyagot, de előkerült az egyik házból elvitt, azóta tulajdonosának visszaadott karkötő, sőt M. István sportcipőjének talpa kísérteties hasonlóságot mutatott a helyszíneken rögzített lábbeli-lenyomattal.

M. István nem bizonyult beszédesnek, a betörésekkel kapcsolatban nem tett vallomást, a kábítószereket saját felhasználásúnak vallotta.

Az Érdi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya a lopás, valamint kábítószer-kereskedelem bűntettével meggyanúsított M. Istvánt őrizetbe vette, azóta a bíróság letartóztatta.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !