Különös kegyetlenséggel elkövetett emberölésért életfogytiglani fegyházra ítéltek két férfit Tatabányán

Életfogytiglani fegyházbüntetésre ítélt két férfit különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt a Tatabányai Törvényszék - közölte a törvényszék sajtótitkára hétfőn az MTI-vel.

Puskásné Sárközi Rita tájékoztatása szerint a két férfi 2020 júniusában együtt italozott a későbbi áldozattal egy komáromi házban, akit egy idő után felszólítottak, hogy maradjon csendben és halkítsa le a zenét.

A sértett erre egy vasdarabbal hadonászni kezdett és üvöltözött, mire az egyik férfi ütlegelni kezdte, ezután a sértett bocsánatot kért és kérlelte támadóját, hogy ne bántsa. Az áldozatot elsőként megütő férfi levetette a sértettel az összes ruháját, ököllel ütötte, majd rugdosni kezdte.

A bántalmazáshoz a másik férfit is csatlakozott, a kezére tekert láncfűrészlánccal ütötte a sértettet, majd egy földön lévő autóülésre fektették és szőnyeggel betakarták.

Az áldozat még aznap éjszaka a meghalt, de csak harmadnap hívtak hozzá mentőt.

Az első fokon eljáró Tatabányai Törvényszék az elkövetőket társtettesként, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte, legkorábban 25 év után bocsáthatók feltételes szabadságra.

Az ítélet nem jogerős, az ügyész 3 napot tartott fenn a jognyilatkozat megtételére, a vádlottak és védőik fellebbezést jelentettek be felmentésért, illetve enyhítésért.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !