Kokaincsempészekkel szemben emelt vádat a Somogy Megyei Főügyészség

A Somogy Megyei Főügyészség jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette miatt emelt vádat azzal a negyvenes évei végén járó siófoki férfival és huszonéves társával szemben, akik jelentős mennyiségű kokaint csempésztek be az országba.

A vád szerint az idősebb vádlott 2021-ben holland kábítószer-kereskedő kapcsolataival megállapodott abban, hogy nagyobb mennyiségű kábítószert fog Magyarországra csempészni azzal a céllal, hogy azt – a feketepiacon szokásos hígítás és kiporciózás után - kereskedelmi forgalomban értékesítse. A férfi tevékenységébe idővel bevonta fiatalabb társát is.

A vádlottak összesen hat alkalommal utaztak ki Eindhovenbe autóvásárlás ürügyén egy autószállításra szolgáló kistehergépkocsival. Az utolsó két kiutazás idején már a fiatalabb férfi is aktívan közreműködött a kokaincsempészetben, ekkor az idősebb férfi egy pótkereket vitt magával, majd a kábítószert abban elrejtve hozták be Magyarországra.

A vádlottak több mint 4 kg kokaint csempésztek be az országba, azonban a hatodik kiutazást követően a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda rendőrei az idősebb férfi siófoki lakóhelyén rajtuk ütöttek, a pótkerékbe rejtett kábítószert lefoglalták, és a fiatalabb férfit a helyszínen, míg az onnan elmenekült idősebb vádlottat később őrizetbe vették.

A Somogy Megyei Főügyészség a Kaposvári Törvényszékre benyújtott vádiratában – az elfogásuk óta mindvégig letartóztatásban lévő - vádlottakkal szemben fegyházbüntetés, közügyektől eltiltás, pénzbüntetés és járművezetéstől eltiltás kiszabására tett indítványt.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !