Két férfi közel egymillió forint értékben lopott el készpénzt és aranyékszereket egy ludányhalászi családi házból

A Szécsényi Rendőrkapitányság nyomozói befejezték az eljárás vizsgálati szakaszát az ellen a két férfi ellen, akik egy ludányhalászi családi házból loptak el közel egymillió forint értékben készpénzt és aranyékszereket.

A nyomozás adatai alapján a 32 éves és a 21 éves szécsényi lakos 2022. augusztus 6-án a kora délutáni órákban egy ludányhalászi családi ház bejárati ajtaja melletti kisablakot betörte, és azon keresztül a házba bejutott, ahol értékek után kutatott. Az egyik szobában elhelyezett pénztárcákból 485.000 forint készpénzt, valamint a szekrényből több aranyékszert vettek magukhoz, majd az ingatlanból távoztak. 

A rendőrök a két férfit beazonosították, majd az ellenük kiadott elfogatóparancs alapján elfogták és előállították őket. A terhelteket lopás bűntett elkövetése miatt gyanúsítottként kihallgatták, amelynek során a bűncselekmény elkövetését elismerték. 

A hatóság tagjai a 32 éves férfit őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására, amelyet az illetékes ügyészség indítványára a bíróság elrendelt, és a nyomozás teljes időtartama alatt fenntartott. A rendőrök az ellopott pénz egy részét, valamint az aranyékszereket az elkövetőknél megtalálták, lefoglalták és azokat a sértett részére visszaadták.

A szécsényi nyomozók a két férfi ellen folytatott büntetőeljárást a napokban lezárták és az ügy iratait a Balassagyarmati Járási Ügyészség részére megküldték.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !