Idős, beteg édesanyja megölése miatt emeltek vádat egy hatvani férfi ellen

Idős, beteg édesanyja megölése miatt emelt vádat a Heves Megyei Főügyészség egy hatvani férfi ellen - közölte a szervezet sajtószóvivője szerdán az MTI-vel.

Konkoly Thege László tájékoztatása alapján a vádlott Hatvanban hosszabb ideje élt együtt 84 éves édesanyjával, aki gyógyíthatatlan betegsége miatt folyamatos gondozásra szorult. Ő ápolta, amiért ápolási díjban részesült, mely az egyetlen állandó jövedelemforrása volt. Ennek a bevételnek az elvesztésével fenyegette a férfit az illetékes gyámhatóságnak a beteg asszony intézeti elhelyezésérő szóló határozata.

A szóvivő megjegyezte: a vádirat szerint a bűncselekmény elkövetésében szerepet játszhatott, hogy a férfi depresszív személyiségzavarban szenved, és múlt év decemberében öngyilkosságot is megkísérelt, mert az élethelyzetét kilátástalannak látta. Pár napos kórházi gyógykezelése után hazatérve azonban úgy döntött: nem magát, hanem édesanyját öli meg.

Január 6-án - nem sokkal azt követően, hogy az intézeti elhelyezés miatt szükséges Covid-tesztelést az asszonyon elvégző egészségügyi dolgozók távoztak - a férfi egy szabóollóval mellkason szúrta, valamint a nyakán és a fején többször megvágta az ágyban fekvő nőt. A szúrás elérte a szívet és néhány percen belül az asszony halálához vezetett.

Konkoly Thege László jelezte: a Heves Megyei Főügyészség bűncselekmény elhárítására idős koránál és fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettével vádolja a letartóztatásban lévő 52 éves férfit.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !