Keresés ebben a blogban

Idős asszonyoktól csalt ki pénzt az ál-vízvezetékszerelő Budapesten

A fővárosi rendőrök véget vetettek a sorozatnak, melyben egy férfi hét idős asszonytól közel 600 ezer forintot csalt ki - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság.

Az újpesti rendőrök 2022. szeptember 28-án délelőtt Budapest XX. kerületében, a Topánka utcában fogtak el egy férfit, mert információ merült fel arra, hogy éppen egy idős asszonytól csalt ki pénzt. A feltételezett elkövető az utcán szólította le a  84 éves nőt, magát vízvezetékszerelőnek kiadva előadta, hogy korábban a szomszédjuknál is ő szerelte a vízcsapot, így tudja, hogy a házban gond van a vízvezetékekkel. Az idős nő beengedte a lakásba az ál-szerelőt, aki látszólag átnézte a mosogatót és a javításért 14 ezer forintot kért. A tettenérésnek köszönhetően a rendőrök a férfitól lefoglalták a kicsalt pénzt, amit vissza is adtak a tulajdonosnak.

A nyomozás során kiderült, hogy az 58 éves P. László további hat hasonló bűncselekmény elkövetésével is gyanúsítható, melyeket 2022 májusa óta követett el Budapest több kerületében. Minden esetben vízvezetékszerelőnek adta ki magát és hasonló történetekkel férkőzött az idős áldozatok bizalmába; legtöbbször csőtörésre, vagy beázott szomszédra hivatkozva szólította le őket. Be is engedték a lakásukba, ahol a férfi látszólag felmérte a helyzetet és pénzt kért a javításra. Ezután azt állította, hogy elmegy megvenni az anyagokat, de a kicsalt pénzzel nem tért vissza.

P. László ezzel a módszerrel közel 600 ezer forintot csalt ki a hét idős asszonytól. A férfi elfogása után az ügyeket egyesítették, majd hétrendbeli csalás miatt gyanúsítottként hallgatták ki, mely során beismerő vallomást tett. A nyomozók őrizetbe vétele után előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !