Hat év börtönre ítélték a csillebérci szexuális erőszak elkövetőjét

Jogerősen hat év börtönre ítélték a tavalyi csillebérci szexuális erőszak elkövetőjét csütörtökön - tájékoztatta a Fővárosi Törvényszék pénteken az MTI-t.

Az ítéleti tényállás szerint a terhelt 2021 márciusában egy délelőtt követett egy nőt egy Csillebércről induló turistaútvonalon, majd miután utolérte, szexuális cselekményre kényszerítette őt.

A Budapesti I. és XII. Kerületi Ügyészség idén januárban emelt vádat a húszéves férfi ellen szexuális erőszak miatt. A Budai Központi Kerületi Bíróság májusban hat év börtönre ítélte a férfit, és elrendelte egy vele szemben más ügyben korábban kiszabott tíz hónap szabadságvesztés végrehajtását is.

Az ügyészség súlyosításért, hosszabb tartamú szabadságvesztés kiszabásáért fellebbezett az elsőfokú ítélet ellen.

A törvényszék megállapította, hogy a kerületi bíróság az eljárási szabályoknak megfelelő, törvényes ítéletet hozott, a bűncselekményt helyesen minősítette. Az enyhítő és súlyosító körülményeket megfelelően vette figyelembe, az általa kiszabott joghátrány szükséges, és egyben elegendő a büntetési célok eléréséhez - írták. A törvényszék ezért helybenhagyta az elsőfokú döntést, így az ítélet jogerős.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !