Keresés ebben a blogban

Feladta magát az a 23 éves férfi, aki nyereségvágyból ölt Vácott

Közvetlenül a Pest megyei életvédelem egyik őrnagyát hívta telefonon és adta fel magát az a 23 éves férfi, akit napok óta kerestek. Nyereségvágyból ölt a gyanú szerint Vácott.

Közúti közlekedési baleset miatt riasztottak mentőket és rendőröket 2022. október 2-án kora reggel. A Vác, dr. Csányi László körúton egy fának és oszlopnak ütközött autó roncsai hevertek, a jármű közelében egy sérült férfi feküdt. A közlekedési balesetnek indult történet a helyszínen összegyűjtött adatok alapján, rövid idő alatt egészen más fordulatot vett. Kiderült, az autó tulajdonosa betért egy közeli trafikba, miközben járó motorú autóját az út szélén hagyta. Két, akkor még ismeretlen férfi - élve a kínálkozó lehetőséggel - bepattant a kocsiba és elhajtott volna, ám a tulajdonos észrevette. Kirohant az üzletből és a motorháztetőre hasalva próbálta megakadályozni a lopást. A sofőr kövér gázzal meglódult, áttért az út másik oldalára, miközben a tulajdonos leesett a motorháztetőről. A kocsi végül egy fának, majd egy oszlopnak ütközve állt meg. A sofőr és utasa kiszálltak az autóból és segítségnyújtás nélkül elmenekültek. Közelben tartózkodó szemtanúk riasztották a mentőket és a rendőrséget. A 45 éves keszegi autótulajdonost életveszélyes sérülésekkel vitték kórházba, ahol orvosi ellátása ellenére két nappal később meghalt.

A rendőrök még aznap elfogták a lopott kocsiból utasként elmenekült, 22 éves váchartyáni férfit. P. Antalt jármű önkényes elvétele bűntettével, valamint segítségnyújtás elmulasztása vétségével gyanúsították meg - beismerő vallomást tett, szabadlábon védekezhet.

Mivel P. Antal a kocsit vezető bűntárs alkalmi ismerőse volt, nagyban nem tudott hozzátenni az azonosításhoz, hisz alig ismerte - mondott nevet, címet, de kiderült, nem úgy hívják, és nem ott lakik.

Az éjjel-nappal adatokat gyűjtő életes nyomozók számára a sofőr személye másnapra kezdett körvonalazódni. A továbbra is szökésben lévő B. Györgyöt családtagjain keresztül próbálták jobb belátásra bírni, adja fel magát. Végül bátyja közreműködésével csörrent meg 2022. október 4-én délután az egyik nyomozó szolgálati telefonja, a vonal végén a 23 éves férfi volt. Közölte, hogy szeretné feladni magát, mert tudja, hogy a nyomában vannak. Megadta a címet, majd megvárta, hogy a kék lámpával zúzó életesek Nagykátára érjenek - olvasható a  Pest Megyei Rendőr-főkapitányság közleményében. Az elfogás, és bilincselés után a Róna utcai objektumba indultak vissza kihallgatásra. Már útközben megnyílt a rendőröknek, később, kihallgatásakor láthatóan megkönnyebbült a vallomástételtől.

Elmondta, hogy valóban el akarta vinni a járó motorral leállított autót - „vezetni szerettem volna”, tette hozzá, ám leszögezte, senkinek nem akart sérülést okozni. Védekezése szerint megijedt, amikor a tulaj a motorháztetőre hasalt, elindult, balra húzta a kormányt, majd a fék helyett a gázpedálra taposott. Az ütközések után kiszállt a kocsiból és elment. Bátyjától tudta meg, hogy keresik a rendőrök, elbúcsúzott rokonaitól, nem akart bujkálni, inkább feladta magát. Kitért arra, jogosítványa nincs, közúti forgalomban soha nem vezetett, látta, mások hogyan csinálják és azt próbálta utánozni.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya nyereségvágyból elkövetett emberölés bűntettével gyanúsította meg az őrizetbe vett B. Györgyöt, egyben kezdeményezik letartóztatását.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !