Elítéltek négy embert, aki intézkedő rendőrökre támadt Hajdúböszörményben

Letöltendő, illetve felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte nem jogerősen a Hajdúböszörményi Járásbíróság pénteken azt a négy vádlottat, aki csoportosan támadt intézkedő rendőrökre Hajdúböszörményben - tájékoztatta a Debreceni Törvényszék szóvivője az MTI-t.

Dobó Dénes közleménye szerint a bíróság a négy vádlottat csoportosan elkövetett hivatalos személy elleni erőszak, az elsőrendű vádlottat pedig könnyű testi sértés vétsége miatt is bűnösnek mondta ki.

Az elsőrendű vádlott 4 év börtönbüntetést kapott. A harmadrendű vádlottat a bíróság 3 év börtönbüntetésre ítélte, míg a másodrendű vádlottat 1 év 6 hónap, 3 évre felfüggesztett, fiatalkorúak fogházában letöltendő szabadságvesztésre, a negyedrendű vádlottat pedig 2 év, 3 évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte.

A tényállás szerint 2018. június 28-án este Hajdúböszörményben a helyi rendőrök csoportosan elkövetett garázdaság miatt intézkedtek. Az akkor még a rendőrökkel együttműködő elsőrendű vádlott bilincs alkalmazása nélkül beült a rendőrautóba, majd szidalmazta a mellette ülő rendőrt, akire rá is támadt. A rendőrautó megállt. A harmadrendű vádlott ekkor kinyitotta a jármű ajtaját és ököllel megütötte az ott ülő rendőrt.

Az ütés pillanatában a rendőr az akkor még a gépkocsiban tartózkodó elsőrendű vádlottat meg akarta bilincselni, de a kényszerítő eszköz alkalmazását a harmad- és a negyedrendű vádlott erőszakos cselekménye megakadályozta.

A szolgálati járműből kiszálló, előzőleg bántalmazott rendőrt az elsőrendű vádlott megöléssel fenyegette meg, majd megrúgta.

A Hajdúböszörményi Járásbíróság döntése nem jogerős. Az ügyészség, valamint a negyedrendű vádlott és védője három munkanap gondolkodási időt kért, az első-, a másod- és a harmadrendű vádlott és védőik fellebbeztek az ítélet ellen.

Az ügy a Debreceni Törvényszéken folytatódik.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !