Ugrás a fő tartalomra

Elfogták a rendőrök azt a 49 éves férfit, aki édességek fuvarozásával csalt

Külföldre tervezett szökése előtt elfogták a szigetszentmiklósi rendőrök azt a 49 éves férfit, aki édességek fuvarozásával csalt. Több mint 70 milliós rakományait - az eredeti végállomások helyett - egy vecsési telephelyen depóztatta. Még eladás előtt sikerült hiánytalanul lefoglalni és visszaadni.

Egy hónappal azután, hogy egy korábbi csalási ügye miatt elrendelt bűnügyi felügyeletét a bíróság megszüntette, a 49 éves férfi újabb csalásra vetemedett - a gyanú szerint. Megvásárolt egy fuvarozó céget, ám annak kialkudott árát a mai napig nem fizette ki. Ettől függetlenül a vállalkozását beindította, sofőröket alkalmazva vett fel megrendeléseket alvállalkozóktól. A megrendelések vállalt teljesítését azonban egészen máshogy intézte, mint ahogyan kellett volna.

Kamionjaira a külföldi telephelyeken történt bepakolás előtt lopott rendszámot szereltek, majd a rakománnyal elindulva visszarakták a valódi rendszámot. Ahelyett azonban, hogy a kamionok a vállalt úti cél felé vették volna az irányt, egy vecsési telephelyen parkoltak le.

Ott találták meg a rendőrök azt a 39 millió forint értékű csokoládéval megpakolt teherautót, amely 2022. szeptember 15-én indult Németországból és Franciaországba kellett volna megérkeznie. Mellette állt az a két járműszerelvény, amelyek 2022. szeptember 16-án indultak Hollandiából, rakterükben 17, illetve 16 millió forintot érő, több raklapnyi, egy égitest nevét viselő édességgel.

Kár azonban csak ideiglenes jelleggel érte a gyártó cégeket, a szigetszentmiklósi nyomozók felderítésével az összesen 72 millió forintos készletüket hiánytalanul visszakaphatták.

A 49 éves férfit azonban egy ideig hiába keresték, bejelentett és a rendőrök előtt ismertté vált címein nem találták. Elfogatóparancsot bocsátottak ki ellene, miközben tovább folytatták a hajszát utána – félő volt ugyanis, hogy a nyomozásuk elől külföldre szökne.

Végül 2022. október 25-én egy óbudai lakásban találtak rá, az elfogás azonban életmentésbe váltott: a férfi eszméletlen állapotban, a falnak dőlve ült az erkélyen. A rendőrök mentőt hívtak, miközben próbálták magához téríteni. Bekísérték a konyhába, leültették, figyeltek és vigyáztak rá. Míg a mentőket várták kiderült, alapbetegségei miatt lett rosszul, gyógyszerét nem vette be, csak levegőzni ment az erkélyre, vissza azonban már nem tudott menni. A következő mondatnál újra eszméletét vesztve dőlt volna le a székről, ha az egyik nyomozó nem kapja el. Stabil oldalfekvésbe helyezték, megsürgették a mentőket, akik aztán átvették az ellátást. Véleményük szerint kórházi kezelést nem igényelt, ezért a rendőrök előállították.

Kihallgatásán a gyanúsítás ellen panaszt nem tett, vallomást azonban igen.

A Szigetszentmiklósi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya az azóta letartóztatott férfi ellen három rendbeli csalás bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Egy benzinkúton elhagyott nagyobb összegű készpénzt megtalálta, magával vitte és azt a hatóságon nem adta le

A Győri Rendőrkapitányság jogtalan elsajátítás vétsége megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást ismeretlen tettes ellen. A rendelkezésre álló adatok alapján , vélhetően a képen látható férfi gyanúsítható azzal, hogy 2022. szeptember 25-én 12 óra körül Győrben, a Szent István úton lévő egyik benzinkúton elhagyott nagyobb összegű készpénzt megtalálta, magával vitte és azt a hatóságon nem adta le. A rendőrség kéri, hogy aki a képen látható személyt felismeri, vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban információval rendelkezik, jelentkezzen a Győri Rendőrkapitányságon (Győr, Zrínyi utca 54.), illetve névtelensége megőrzése mellett hívja a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központját a 06-96-417-329-es hívószámon vagy az ingyenesen hívható 06-80-555-111-es Telefontanú zöldszámát, illetve bejelentés tehető a 112-es központi segélyhívón is. (Fotó: police.hu) Megosztás KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !

Videón, ahogyan egy Chevrolet elgázol egy kerékpárost

A Győri Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya eljárást folytat segítségnyújtás elmulasztása bűntett elkövetésének gyanúja miatt. A rendelkezésre álló adatok alapj án egy ismeretlen személy 2022. november 9-én 17 óra 5 perckor Győrben, a Jedlik Ányos híd felől a Híd utca, Töltésszer utca kereszteződésénél lévő körfogalom irányába közlekedett feltehetően egy szürke színű Chevrolet Lacetti kombi típusú személygépkocsijával. Haladása során a járművezető a körforgalom előtt - a kamerafelvétel alapján – észlelte, hogy a számára nem biztosított elsőbbséget egy kerékpáros fiatalember, aki a Híd utca felől hajtott a kijelölt gyalogátkelőhelyre. A sofőr a járművét lefékezte, azonban ennek ellenére a biciklisnek érintőlegesen nekiütközött és őt fellökte, aki ezt követően visszaült a kerékpárjára és tovább haladt. A balesetet észlelve az ismeretlen vezető megállt, de segítségnyújtás nélkül a helyszínt elhagyta. A baleset következtében a 13 éves kerékpáros fiú megsérült Megosztás

A gödöllői rendőrök elfogták a fiatalokból álló bűnbandát

A gödöllői rendőrök elfogták azt a fiatalokból álló bűnbandát, akik a gyanú szerint kocsikat törtek fel, építkezések területére másztak be és vitték, amit csak bírtak - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság. Az első bejelentés 2022 szeptemberében érkezett a segélyhívóra, amikor egy Kistarcsán leparkolt kisbuszt törtek fel az akkor még ismeretlenek, három országúti versenykerékpárnak, akkumulátornak, ruháknak és sportfelszereléseknek kélt lába, a sértett becslése szerint több mint 1,5 millió forint kár érte. Ezt követően sorra érkeztek gépkocsi feltörésekről és lopásról bejelentések a környező településekről. Volt ahonnan csak egy bicskát sikerült lenyúlni, volt, amikor egy nyitott autóval egyszerűen csak elhajtottak a helyszínről. A nyomozás jelenlegi adatai szerint az elkövetők novemberi elfogásáig 11 bűncselekményt követtek el. A gödöllői zsaruk talpaltak az információk és nyomok után, a helyszíneken mindenre kiterjedő szemlét tartottak, adatokat gyűjtöttek, akit csak lehetett m

Arra vette rá a barátnőjét, hogy más férfiakkal szexuális cselekményt végezzen

A Győri Fellebbviteli Főügyészség álláspontjával egyezően a bíróság súlyosította annak a férfinak a büntetését, aki arra vette rá a barátnőjét, hogy más férfiakkal szexuális cselekményt végezzen. A jogerős ítéleti tényállás szerint a férfi hamis közös jövőkép ígéretével rábeszélt egy fiatal lányt, hogy Ausztriában, majd Svájcban különböző bárokban prostitúciós tevékenységet folytasson. A lány az ebből származó jövedelmének nagy részét személyesen vagy postai úton a férfinak adta át. Egy idő után a lány azonban közölte, hogy a tevékenységet abba akarja hagyni, ekkor a férfi bántalmazta, megfenyegette. A lány 2014-ben jelentette fel a férfit Magyarországon. A férfi azért, hogy a külföldről érkező nagy összegű utalások eredetét leplezze, rávette családtagjait (édesanyját és testvéreit), hogy a külföldről nevükre utalt pénzt felvegyék és neki átadják. A férfi 2009 októbere és 2014 augusztusa között ily módon több, mint 12 millió forintnak megfelelő svájci frankhoz jutott hozzá. A férfi ez

Szökött fogolyt keresnek a nógrádi rendőrök

A Szécsényi Rendőrkapitányság folytat eljárást fogolyszökés vétség elkövetésének gyanúja miatt Oláh Norbert ellen. A jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján a 20 éves férfi 2022. november 20-án a délutáni órákban a lábára helyezett nyomkövető eszközt levágta, majd a házi őrizet helyéül kijelölt szécsényi lakóhelyéről ismeretlen helyre távozott. A Szécsényi Rendőrkapitányság kéri, hogy aki a képen látható férfit felismeri, tartózkodási helyével kapcsolatban információval rendelkezik, jelentkezzen a Szécsényi Rendőrkapitányságon (3170 Szécsény, Rákóczi út 66.) személyesen, telefonon a 06-32-372-255-ös hívószámon, illetve névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést a nap 24 órájában ingyenesen hívható 06-80-555-111 Telefontanú zöldszámán, vagy hívja a 112-es központi segélyhívószámot. (Fotó: police.hu) Megosztás KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !