Elfogták a kalocsai betörőbandát

Célirányos ellenőrzések, elemző-értékelő munka, tettenérés és több akció vezetett az öt férfi elfogásához - közölte a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság.

Az ősz első két hónapjában több betörésről érkezett bejelentés a Kalocsai Rendőrkapitányságra.

Egy nyomozócsoport alakult az elkövetők beazonosítása és elfogása érdekében. A tolvajok nem válogattak: garázs, lakóház, cég telephely és vállalkozás ingatlana is szerepelt listájukon.

A banda tagjai minden olyan tárgyat elvittek, amit úgy gondoltak, hogy el tudnak adni. A kalocsai rendőrök az elemző-értékelő munkát követően célirányosan ellenőrizték a városukat, így október 15-én az egyik betörésnél a csoport egyik tagját el is tudták fogni. A banda többi tagjának elfogása érdekében több akciót is tartottak az elmúlt napokban a kalocsai nyomozók, mely során négy férfit vettek őrizetbe.

A lopásokkal gyanúsítható személyeknél megtartott házkutatásnál találtak olyan eszközöket is, melyek a bűncselekményekből származnak.

Az utóbb elfogott férfiak letartóztatását kezdeményezték a rendőrök. Az október 15-én elfogott betörő letartóztatását az illetékes járásbíróság már elrendelte.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !