Keresés ebben a blogban

Életveszélyes szituációt teremtett egy kamionos Budapesten (videó)

Életveszélyes szituációt teremtett egy kamionos, amikor egy korábbi közlekedési nézeteltérést követően ráhúzta a kormányt egy akkor már szemben közlekedő autóra Budapest XVIII. kerületében.

A két járművezető nem sokkal korábban egy előzési helyzet során került konfliktusba. A személyautó vezetője a mellékutcákon megpróbált a tehergépkocsi elé kerülni, hogy felvételt készítsen a rendszámáról. A Közdűlő úton már egymással szemben haladva találkoztak. A videón jól látszik, hogy a másik sofőr ekkor szándékosan a személyautó felé kormányozza a tehergépkocsit, életveszélyes helyzetet teremtve.

A manőver következtében nem történt ütközés, a kamionos elhajtott, a rendőrök elfogták a sofőrt. 

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Főosztálya közúti veszélyeztetés megalapozott gyanúja miatt, szakértők bevonásával folytatott nyomozást, melynek keretében intézkedtek a kamionos vezetői engedélyének bevonására. A 44 éves gyanúsított eleinte tagadta a bűncselekmény elkövetését. Arra hivatkozott, hogy előzőleg a személyautó vezetője többször hirtelen fékezésre kényszerítette, de ezt a menetíró készülék adatai nem támasztották alá. Azt is mondta, hogy a kormány félrerántására egy út menti akadály miatt volt szükség, de a videón ennek nem volt nyoma. Az elé tárt bizonyítékok hatására a férfi végül beismerő vallomást tett. 

A fővárosi rendőrök a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, az ügy iratait a napokban küldték meg az ügyészségre.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !