Egy somoskőújfalui drogkereskedő csuklóján kattant a bilincs

A salgótarjáni rendőrök elfogták és kihallgatták azt a 44 éves somoskőújfalui lakost, aki a gyanú szerint drogokkal kereskedett - közölte a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság.

A Salgótarjáni Rendőrkapitányság nyomozói 2022. október 12-én a reggeli órákban kutatást tartottak egy somoskőújfalui férfi családi házában. A kutatás során a rendőrök összesen közel bruttó 500 gramm barna, illetve fehér színű por állagú kábítószergyanús anyagot találtak meg és foglaltak le. A gyanú beigazolódott, amikor az anyagon elvégzett gyorsteszt MDMA hatóanyag jelenlétét mutatta ki, amely kábítószernek minősül. A kábítószeren kívül a férfi otthonában a rendőrök kábítószer kereskedelemre utaló digitális mérleget is találtak, amelyet szintén lefoglaltak.

A nyomozás során beszerzett adatok alapján a terhelt megalapozottan gyanúsítható azzal is, hogy 2021. szeptember hónapban külföldről egy csomagot rendelt. A küldemény ellenőrzése során a hatóság tagjai abban kábítószergyanús anyagot találtak, amelyet az igazságügyi vegyész szakértő megvizsgált, és megállapította, hogy a bruttó 127 gramm por új pszichoaktív anyagnak minősül. A lefoglalt anyag mennyiségére való tekintettel feltételezhető, hogy a férfi értékesítési célból rendelte azt.

A rendőrök a 44 éves férfit elfogták, előállították és kábítószer-kereskedelem bűntett kísérlet és új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntett kísérlet megalapozott gyanúja miatt kihallgatták. A Salgótarjáni Rendőrkapitányság az együttműködő terhelt által elkövetett bűncselekmény vizsgálatát szakértők bevonásával folytatja.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !