Egy idős férfit loptak meg, annak unokája közreműködésével

A jászberényi nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki annak a triónak a két női és egy férfi tagját, akik egy idős férfit loptak meg, annak unokája közreműködésével.

A rendelkezésre álló adatok alapján egy 15 éves jászkíséri nő megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy 2022. október 19-én délután megjelent egy jászapáti ingatlannál majd ott a 82 éves tulajdonostól rosszullétre hivatkozva vizet kért. A sértett először nem dőlt be a trükknek, de a fiatal besurrant a házba, és amíg az idős hölgy telefonált, addig a konyhából készpénzt, a melléképület fagyasztójából pedig édességet és élelmiszert lopott el.

A gyanúsított a következő napon nagyszülei jászberényi házához ment, ahol 92 éves nagypapája és 88 éves nagymamája lakik. A nyitott ajtón észrevétlenül bement a földszinti szobába, melynek ajtaját magára zárta. A szobában kutatni kezdett és megtalálta nagyapja nyugdíját, melyet magához vett, de mivel ottlétére fény derült, az utcára néző ablakot kitörte és azon keresztül távozott.

Ha ez még nem lett volna elég, az unoka 2022. október 21-én délelőtt megkérte egy női ismerősét, hogy terelje el nagyszülei figyelmét, amíg ő ismételten besurran házukba. A megbeszélt terv alapján egy jásziványi férfi vitte a két nőt Jászberénybe. A nagyszülők házához érve a 28 éves jászladányi nő becsengetett, és egyik rokonáról kérdezte a kaput nyitó idős férfit. Eközben unokája hátulról osont be a házba. Az egyik szobában kutatást végzett, ahol az ágyneműk alatt 150.000 forintot talált, melyet magához vett, majd később bűntársaival a kocsiban szétosztott, de nem sokáig tartott örömük, mert a rendőrök rövid időn belül mindhármukat elfogták és előállították a Jászapáti Rendőrőrsre.

A bűntársakat lopás vétség megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki, de mivel az unokának több is van a rovásán őt összesen 3 rendbeli lopással gyanúsítja a nyomozóhatóság.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !