Egy éjszaka alatt két autót is megpróbált elkötni egy marcali férfi.

Az ügy adatai alapján az akkor még ismeretlen tettes a nyitott kerítéskapun keresztül bement egy marcali családi ház udvarára, ahonnan - a benne hagyott indítókulcs segítségével - egy személyautóval távozott.

Útja a kocsival Balatonszentgyörgyre vezette, ahol egy félresikerült manőver során beletolatott az árokba. Az önjelölt sofőr ezt követően egy közeli lakóingatlan mellett egy újabb járművet szemelt ki magának. Az autót ezúttal is nyitva találta, azonban a kulcs hiányában, a kéziféket kioldva mindössze az udvart körülölelő sövénykerítésig jutott, majd az elektromos kertkaput kifeszítve elszaladt.

Az adatgyűjtés során egy 50 éves helyi férfi került a hatóság látókörébe. Az egyenruhások feltételezett elkövetőt elfogták és előállították a Marcali Rendőrkapitányságra. A nyomozók B. Lászlót egy rendbeli jármű önkényes elvétele vétség, egy rendbeli jármű önkényes elvétele vétség kísérlete, valamint egy rendbeli rongálás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki, majd őrizetbe vétele mellett kezdeményezték letartóztatását.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !