Börtönbüntetésre ítélte a bíróság azt a férfit, aki agyonverte a kutyáját

Állatkínzás bűntette miatt egy év két hónap börtönben végrehajtandó szabadságvesztésre ítélte a Berettyóújfalui Járásbíróság nem jogerősen azt a férfit, aki agyonverte a kutyáját egy hajdú-bihari településen - tájékoztatta a Debreceni Törvényszék szóvivője kedden az MTI-t

Dobó Dénes közlése szerint a vádlott 2021. november 21-én délután otthonában, a családja által tartott körülbelül két és fél hónapos keverék kutyát kézzel fejen csapta majd kidobta az udvarra. A férfi ezután az állatot indokolatlanul tovább bántalmazta és nagy erővel hasba is rúgta. A kutya hátsó két lábát ezután a vádlott megfogta, majd felemelte az ebet és a betonjárdához vágta.

A vádlott cselekménye miatt a négylábú olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a bántalmazást követően egy óra múlva elpusztult.  Az eljárás során megállapították, hogy a férfi az állatnak az átlagosat lényegesen meghaladó, különös szenvedést okozott.  

A vádlott a bírósági tárgyaláson elismerte a tettét, elmondása szerint azért rúgta agyon a kutyát, mert idegesítette, hogy az állat férges, bejárt a házba és odament a gyerekhez.

Az ítéletet az ügyészség tudomásul vette, a vádlott enyhítésért fellebbezett. Az ügy a Debreceni Törvényszéken folytatódik.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !