Bíróság előtt a zugpálinkafőző

Az Egri Járási Ügyészség minősített költségvetési csalás bűntettével és jövedékkel visszaélés elősegítésének vétségével vádolja azt a 42 éves férfit, aki több éven át a vonatkozó szabályokat megszegve főzött pálinkát magának és másoknak.  

A vádirat szerint a férfi kápolnai lakóhelyén engedély nélküli, jövedéki termék előállítására alkalmas desztilláló berendezést tartott a birtokában, amely a hatóság nyilvántartásában nem szerepelt, mivel azt a vádlott nem jelentette be.

A férfi a jövedéki adóról szóló törvény szerinti engedély nélkül a fenti desztilláló berendezésen több, mint három éven át heti rendszerességgel, de legfeljebb kéthavi gyakorisággal összesen 1928,37 liter alkoholterméket – pálinkát – főzött és adott át ismeretlenül maradt bérfőzetők részére. A vádlott ugyanezen időszak alatt az ismeretlenül maradt bérfőzetők részére végzett illegális bérfőzés mellett összesen 1097 liter alkoholterméket – pálinkát – főzött saját maga részére, így összesen 3025,37 liter alkoholterméket állított elő.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !