Benzinnel leöntötte és fel akarta gyújtani élettársát egy somogyi férfi

Különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés kísérlete miatt jogerősen öt év fegyházbüntetésre ítélt a Pécsi Ítélőtábla egy somogyi férfit, aki tavaly nyáron benzinnel leöntötte és fel akarta gyújtani élettársát - tájékoztatta a Pécsi Fellebbviteli Főügyészség az MTI-t.

Az egyik somogyi településen élő férfi tavaly júniusban családtagjaival felújítási munkát végzett otthonában, majd délután ittasan vitatkozni kezdett élettársával, aki el akart költözni tőle. A feldühödött férfi felkapott egy benzines flakont és a tartalmát élettársa fejére, ruházatára locsolta.

A nő elfutott, telefonon kért segítséget, és a ház előtt, az utcán várakozott. Azt végül a helyszínre érkező rendőrök akadályozták meg, hogy a férfi egy parázsló cigarettacsikket a nőre pöcköljön, és a másik kezében szorongatott öngyújtóját is elvették - ismertették.

Az első fokon eljáró Kaposvári Törvényszék korábbi ítélete ellen a védelem felmentésért fellebbezett. A vádhatóság a határozat helybenhagyására tett indítványt, és az ítélőtábla ennek megfelelően döntött.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !