Bántalmazta a gyermekotthonban lakó lányokat, egyikük sérelmére szexuális erőszakot követett el egy miskolci férfi

A Miskolci Járási Ügyészség vádat emelt egy 28 éves férfi ellen szexuális erőszak bűntette miatt. A férfi a 13 és 16 éves lányoknak felajánlotta, hogy autóval visszaviszi őket a gyermekotthonba, ehelyett egy erdős külterületen szexuális cselekmény végzésére szólította fel őket. Tiltakozásuk miatt mindkettőjüket bántalmazta, majd egyikük sérelmére szexuális erőszakot követett el.

A vádirat szerint a vádlott ittas és bódult állapotban Miskolc belvárosában megismerkedett a 13 és 16 éves lányokkal, akik a városban lévő egyik gyermekotthon lakói.

Megígérte nekik, hogy autóval odaszállítja őket, ehelyett viszont egy erdős külterületre vitte a sértetteket, és bántalmazásuk kilátásba helyezése mellett szexuális cselekmény végzésére utasította mindkettőjüket. Tiltakozásuk miatt egymás után többször ököllel megütötte mindkét sértettet, majd a fiatalabbik sérelmére szexuális cselekményt végzett. A közelben megjelent egy járőröző rendőrautó, így a vádlott menekülni próbált, a sértettekkel együtt gyorsan elhajtott, de közúti balesetet szenvedett.

A bántalmazás következtében a sértettek 8 napon belüli gyógytartamú zúzódásos sérüléseket szenvedtek el.

Az ügyészség a letartóztatásban lévő büntetett előéletű vádlottal szemben fegyházbüntetést indítványozott azzal, hogy nem bocsátható feltételes szabadságra. Az ügyészség, indítványt tett továbbá a korábbi felfüggesztett szabadságvesztés büntetése végrehajtására, valamint a közügyektől eltiltásra és végleges hatállyal bármely olyan foglalkozás gyakorlásától való eltiltására, amelynek keretében tizennyolcadik életévét be nem töltött személy nevelését, gondozását, gyógykezelését végezné.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !