Baltával támadt a rendőrökre a 66 éves baranyai férfi

A bíróság egyetértett a Kaposvári Regionális Nyomozó Ügyészség letartóztatás elrendelésére irányuló indítványával.

A rendelkezésre álló adatok szerint 2022. szeptember 28-án a 66 éves baranyai férfival szemben azért intézkedtek lakóhelyén a rendőrök, mert körözés volt ellene kiadva. Az idős férfi egy korábbi szabálysértés elkövetése miatt kiszabott 30.000 forint pénzbírságot nem fizette be, ezért az elzárásra került átváltoztatásra, azonban annak végrehajtására a meghatározott büntetés-végrehajtási intézetben a férfi nem jelentkezett.

A megalapozott gyanú szerint a férfi az intézkedő rendőrökkel nem működött együtt, az ingatlant nem volt hajlandó elhagyni és azzal fenyegetőzött, hogy aki be mer lépni az udvarra, az „onnan élve nem jön ki”. Az elkövető fenyegető magatartása miatt az intézkedés biztosítása céljából a helyszínre érkeztek a Terrorelhárítási Központ beosztottai is, akik túsztárgyaló igénybevételével próbálták együttműködésre bírni a férfit, aki azonban továbbra is agresszív magatartást tanúsított, miközben egy baltát és egy láncot tartott magánál.

Mivel a férfi az intézkedésnek nem vetette alá magát, a rendőrök behatoltak az ingatlanra, ekkor a férfi a baltát felemelte, agresszíven azt kiabálta, hogy megöli a vele szemben intézkedő hivatalos személyeket, és megindult feléjük.

Végül a férfi ellenállásának megtörése érdekében a rendőrök elektromos sokkolót és testi kényszert alkalmaztak, ruházatának átvizsgálása során egy tapétavágó kést, egy 8 cm pengehosszúságú zsebkést és egy gázsprayt találtak nála.

A gyanúsított volt már büntetve felfegyverkezve elkövetett garázdaság miatt és számos szabálysértési eljárás is volt folyamatban vele szemben, többek között közbiztonságra különösen veszélyes eszközzel kapcsolatos szabálysértés elkövetése miatt.

A nyomozó ügyészség őrizetbe vette és felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt gyanúsítottként hallgatta ki a férfit, aki tagadta a bűncselekmény elkövetését, vallomása szerint alaptalanul őt támadták meg a rendőrök.

A bíróság az ügyészség indítványára a gyanúsított letartóztatását 2022. október 15-én – arra figyelemmel, hogy fennáll a szökés, elrejtőzés és a bűnismétlés veszélye – egy hónapi időtartamra elrendelte.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !