Balesetet okozott a lemenő nap vakító fénye Nyíregyházán, eltört a motoros férfi csigolyája

Elvakította a napfény azt a gépkocsivezetőt, aki Nyíregyháza belvárosában nagy ívben akart balra fordulni, és eközben elütötte a szemből szabályosan közlekedő segédmotorkerékpáros férfit, akinek a csigolyája is eltört.

A nyomozás adatai szerint 2022. július 4-én, 19 óra után közlekedett egy nő személygépkocsijával Nyíregyháza belvárosában a Kígyó utcán, amikor is szeretett volna irányjelző használatával a Tompa Mihály utcára, balra, nagy ívben bekanyarodni. Vele szemben haladt az úttesten segédmotor-kerékpárjával a sértett. A nőt elvakította az erős napsütés, ezért kanyarodáskor elütötte a motoros férfit, aki a járművével az úttesten felborult. A férfinak nyolc napon túl gyógyuló csigolyatörése és más sérülései keletkeztek, melyek három-négy hónap alatt gyógyultak meg.

A rendőrség közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt hallgatta ki gyanúsítottként a nőt, hiszen megszegte a kanyarodásra vonatkozó KRESZ szabályt, mivel nem adott elsőbbséget a vele szemből érkező járműnek.

Az ügyészség úgy ítélte meg, hogy nem szükséges az ügyet bíróság elé vinni, helye lehet közvetítésnek a felek között. A kifogástalan közlekedési előélettel rendelkező gyanúsított ugyanis vállalta, hogy jóváteszi a sértett kárát, amibe a sértett is beleegyezett. Erre tekintettel az ügyészség közvetítői eljárásra utalta az ügyet, ami azt jelenti, hogy hat hónapra felfüggesztette az eljárást, és a feleknek ez alatt az idő alatt lehetősége lesz arra, hogy a közvetítő előtt megállapodjanak a jóvátételről. A megállapodást – amennyiben megfelel a törvényeknek – az ügyészség jóvá fogja hagyni, majd ha az teljesedésbe ment, akkor az ügyész megszünteti az eljárást.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !